Greška

Došlo je do greške.

Nakon telefona, stižu Samsung tableti sa sklopivim ekranima

09.08.2022 17:24 | 0 Mobile
Nakon telefona, stižu Samsung tableti sa sklopivim ekranima

Od nove generacije Samsung Galaxy telefona sa spreklopivim ekranima nas deli jedan dan, ali šta posle toga? Koliko sutra, Samsung će objaviti Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4 i to će praktično biti jedini uređaji u ponudi ovog proizvođača koji poseduju spreklopivi ekran. Pitanje je hoće li se Samsung zaustaviti samo na dva modela uređaja koji poseduju ovu ekskluzivnu opciju ekrana?

Pre nekoliko dana na holandskom Amazon sajtu izlistan je novi Fold4, a sa slika se vidi da će imati nešto šire i tanje dimenzije od svog prethodnika: 158,2x128,1x6,4 mm odnosno 158,2x67,1x16 mm.

Fold4

Ako je suditi prema najavama – neće. Izvori koji prate zbivanja u ovom delu industrije, tvrde da će Samsung predstaviti prvi tablet računar sa potpuno preklopivim ekranom. Model sa oznakom Samsung Galaxy Tab S9.

Kako piše portal Sammobile, Samsung se do sada uglavnom fokusirao na uređaje sledeće generacije Z Flip, Z Fold  i Galaxy Watch uređaja, ali nema mnogo informacija o Galaxy Tab S9 tablet računaru. Međutim, pod pretpostavkom da Samsung prati godišnji raspored lansiranja uređaja, serija Tab S9 i prvi sklopivi Galaxy tablet — trebao bi da bude predstavljen tokom januara ili februara 2023. godine

Samsung je eksperimentiše sa različitim faktorima oblika tableta

Nije tajna da Samsung eksperimentiše sa tehnologijom sklopivog ekrana zadnjih 10 godina. Tehnologija je postala stvarnost sa prvim Galaxy Fold telefonom i napreduje sa svakom novom serijom ovih ekskluzivnih modela.

Samsung_Galaxy_Tab_S9.jpg

U međuvremenu, Samsung Display  je unapredio ovu tehnologiju tako da je u mogućnosti  da prikaže nove forme i oblike zasnovane na svojoj ekskluzivnoj tehnologiji sklopivog ekrana. Razvio je prototipove koji se mogu dvostruko preklopiti, skliznuti ispod glavne površine ili urolati, patentirao je desetine različitih koncepata. Čak je jedno vreme bila aktuelna ideja o proizvodnji 17-inčnog Galaxy Book laptop računara.

Imajući sve prethodno izrečeno na umu, ipak je prerano tvrditi koju će formu usvojiti prvi model Samsung tablet sa sklopivim ekranom. Osnovni princip će ostati isti: obezbediti veliki ekran u kompaktnom obliku koji može da se proširi preklapanjem.

Samsung će navodno koristiti takozvanu Galaxy Z Tab / Flex S seriju kako bi učvrstio svoju poziciju vodećeg proizvođača uređaja sa sklopivim ekranima i time ujedno pokušati da poveća popularnost Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4 uređaja širenjem ponude u ovom segmentu proizvoda. Dva pomenuta telefona biće predstavljena 10. avgusta.

Kako da svoj odmor ispunite muzikom i opuštanjem

Activision Blizzard više zarađuje od telefona nego računara i konzola

10104
10105
10106
10107
10108
10109