Greška

Došlo je do greške.

Najzanimljivije funkcije koje donosi Windows 10 Fall Creators Update

18.10.2017 09:14 | 5 Software/Web
Najzanimljivije funkcije koje donosi Windows 10 Fall Creators Update


Microsoft je tokom prethodnih šest meseci testirao Windows 10 Fall Creators Update, koji je sada konačno počeo da pristiže korisnicima. Microsoft donosi veliki broj funkcija sa ovim ažuriranjem, među kojima je Windows Mixed Reality (VR), kontakt integracija sa Windows 10 task barom, Fluent Design i drugo. Većina poboljšanja u ovom ažuriranju su manja, ali evo nekoliko funkcija koje se izdvajaju.

OneDrive Files On-Demand - Ova funkcija omogućava da OneDrive koristi podatke sa clouda kada je to potrebno, bez potrebe za punim sinhronizovanjem fajlova i foldera na uređaju.

People integracija - My People je Microsoftov metod kreiranja statičkog Windows 10 task bara u personalizovanom stilu. Moguće je pinovati prijatelje, saradnike i članove familije u task bar, za brz pristup kontaktima.

Windows Mixed Reality - Microsoftov odgovor na virtuelnu realnost, Windows Mixed Reality će moći da se koristi kupovinom odvojene kacige koju proizvode Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo ili Samsung.

fluentdesign.jpg


Fluent Design izmene
- Novi dizajnerski jezik u Windowsu 10 je prisutan u manjoj meri, sa suptilnim efektima i animacijama i pojavljivaće se kroz aplikacije u Windowsu, iOS-u i Androidu. Moguće je lakše menjanje veličine aplikacija i prozora; transparentni start meni sada koristi akrilični dizajn; promene su vidljive i u Action Centru i drugo.

Microsoft Edge poboljšanja - Browser dobija pinovane sajtove u taskbaru za brz pristup; novi full screen mode (F11); veća kontrola nad zatvaranjem tabova, migriranje kolačića i podešavanja sa Chrome-a na Edge, podešavanje URL-ova u favoritima i drugo.

edge.jpg


Pen & Touch poboljšanj
a - Vlasnicima Surface uređaja Fall Creators Update će poboljšati touch i inking funkcije. Nova poboljšanja za stylus omogućavaju pisanje koliko god želite u input panelu. Tu je i "find my pen" opcija, za lociranje kada je poslednji put korišćen inking na uređaju.

Novi emotikoni i korisne prečice - Emotikoni su svima dragi, a Microsoft se pobrinuo da Windows 10 Fall Creators Update dobije najnovije Unicode ažuriranje. Panel sa emotikonima je moguće pozvati preko prečice na tastaturi (Win + tačka ili tačka zarez). Panel podržava i pretragu emotikona.

emoji.jpg


Cortana poboljšanja
- Cortana sada prikazuje obaveštenja o pozivima ukoliko se koristi Android telefon. Digitalni asistent će sinhronizovati obaveštenja. Takođe, Cortana će zaključati, izlogovati ili ugasiti /restartovati korisnikov PC uz pomoć glasovnih komandi.

Poboljšanja za zvuk i slušalice - Moguć je desni klik na ikonicu za zvuk u oblasti za obaveštenja, nakon čega se omogućava Windows Sonic funkcija za podršku za surround zvuk i Dolby Atmos.

Task Manager GPU praćenje i DPI poboljšanja - Ukoliko ste PC gejmer, koristiće vam dodatak za praćenje GPU performansi. Procesi su takođe grupisani u glavnom Task Manger interfejsu, što omogućava da se lakše kontrolišu. Takođe, ukoliko imate visok DPI, više nećete morati da se izlogujete kako biste popravili zamućene desktop aplikacije.

Izvor: The Verge

NevisStarShine Users postova: 1354
Citiram korisnika: GariDobio update, pobrkao mi je drivere za stampac, no to sam resio. Nego mi ladno "uzeo" dodatnih 20-tak GB SSD-a sto je za mojih siromasnih 120GB previse. Kreirao je folder "windows.old" pored postojeceg standardnog foldere "windows" u C particiji, i to je taman tih 20-tak GB. Sta ce se desiti ako ja izbrisem taj windows.old?
Update je zapravo potpuno nova instalacija Windowsa, .old ti je stara instalacija. Nece se desiti nista ali ces izgubiti mogucnost povratka na staru verziju.
Gari Neregistrovan korisnik
Dobio update, pobrkao mi je drivere za stampac, no to sam resio. Nego mi ladno "uzeo" dodatnih 20-tak GB SSD-a sto je za mojih siromasnih 120GB previse. Kreirao je folder "windows.old" pored postojeceg standardnog foldere "windows" u C particiji, i to je taman tih 20-tak GB. Sta ce se desiti ako ja izbrisem taj windows.old?
Nikola Neregistrovan korisnik
Napokon da srede problem sa DPI. +1 za Microsoft
dejan87dex Users postova: 11769
Odlican update, sve bolje i bolje.

Huawei objavio tri promo videa za nove Mate 10 telefone (video)

Apple iPhone X neće biti odložen jer se zalihe poboljšavaju

10504
10505
10506
10507
10508
10509