Greška

Došlo je do greške.

Najzad pravi HDR - Cooler Master Tempest GP27Q Mini LED gaming monitor

20.01.2023 18:59 | 0 Multimedija
Najzad pravi HDR - Cooler Master Tempest GP27Q Mini LED gaming monitor

Displej tehnologije su proteklih nekoliko godina baš značajno napredovale, ali smo napredak mogli da vidimo mahom kada su u pitanju televizori, dok kod monitora sve nekako kasni i zaostaje. Zašto je to tako? Pa, verovatno jer je tržište televizora više klase daleko veće nego ono monitora visoke klase, pa je fokus tamo gde industrija može najpre napraviti najveći povrat ne malih investicija u istraživanje i razvoj.

Ipak, prošlo je dovoljno vremena od popularizacije OLED-a, pa čak i Mini LED-a na velikim ekranima, pa smo još prošle godine videli najave, ali i konkretne modele monitora baziranih na ovim tehnologijama. Ništa od toga se doduše nije pojavljivalo na domaćem tržištu, pa ni u prevelikom broju na stranim, što ukazuje na to da su i dalje u pitanju vrlo male količine i modeli koji su više promotivni nego realni.

Krajem prošle godine prilikom posete IFA sajmu u Berlinu, stekli smo utisak da je najzad došlo vreme da se to promeni, jer su na brojnim štandovima bili izloženi monitori kakve do sada nismo bili u prilici da vidimo, pa čak i od onih proizvođača koje ne asociramo sa monitorima, poput npr. TCL-a. I evo, ubrzo nakon što je otpočela 2023. na testu nam se našao i prvi monitor specifikacija kakve sa nestrpljenjem iščekujemo već godinama.

3 razloga zašto je Motorola ThinkPhone najbezbedniji telefon koji trenutno možete da kupite

Procesori su važniji od nafte u današnje vreme, izjavio šef Intela

10304
10305
10306
10307
10308
10309