Greška

Došlo je do greške.

Najveći LG OLED tunel na svetu obradovao posetioce IFA sajma

07.09.2016 17:33 | 3 Multimedija
Najveći LG OLED tunel na svetu obradovao posetioce IFA sajma

Kompanija LG Electronics (LG) dočekala je posetioce svoje izložbe na sajmu IFA 2016 impresivnim OLED tunelom rekordnih dimenzija (5m visine, 7,4m širine i 15m dužine). Na ukupno 216 zakrivljenih OLED ekrana dijagonala 55 inča, sastavljenih tako da kreiraju jedinstvenu strukturu od skoro pola milijarde piksela, prikazani su impresivni prizori islandske polarne svetlosti, podvodnih ekosistema i dubokog svemira.

Video pod nazivom „From black to black“, obuhvata snimke koji naglašavaju živopisne boje i najsitnije detalje koje LG OLED tehnologija može da prikaže, poput crnog okeana sa razigranom meduzom i blagim talasima, scena snimljenih u dubokom svemiru i prizora polarne svetlosti na tamnom nebu. Da bi verno prikazala islandsku polarnu svetlost, kompanija LG je za snimanje koristila 14 zasebnih 8K kamera koje su zabeležile svaki detalj i kretanje svetlosti. Drugi video snimci, poput onog sa podvodnim scenama, ili pak onog iz svemira, stvorili su impresivan ambijent, koji je učinio da se posetioci LG OLED tunela osećaju kao da plivaju u okeanu ili plutaju kroz Mlečni put.

lg2_18.jpg
Impresivna konstrukcija OLED tunela omogućena je zahvaljujući ultra tankim i laganim OLED panelima koji mogu da se savijaju u koveksne ili konkavne oblike, bez uticaja na kvalitet slike. OLED inače počiva na tehnologiji samosvetlećih piksela, eliminišući potrebu za pozadisnkim osvetljenjem, prikazujući tako savršenu crnu i beskonačni kontrast, koji pruža treperave i neverovatne boje.

Kompanija LG je mnogo puta do sada pripredila spektakle za korisnike širom sveta, što je rezultiralo zasluženim osvajanjem Red Dot nagrade u kategoriji Spatial Communication za OLED instalacije u obliku kupole na sajmu CES 2016.

„Pre 50 godina, kompanija LG napravila je svoj prvi televizor, zbog čega smo želeli da OLED tunel obeleži novu prekretnicu na polju proizvodnje televizora - dolazak OLED tehnologije“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Posetiocima našeg štanda na sajmu IFA nudimo mogućnost da iskuse revolucionarne mogućnosti OLED televizora za renderovanje slike zahvaljujući savršenoj crnoj, beskonačnom kontrastu i realističnim bojama, bez obzira na ugao gledanja.“

Izvor: LG

czar Neregistrovan korisnik
Samsung je uvek imao bolju sliku od svih dr. i tr. televizora!
realno Neregistrovan korisnik
LG jos jednom pokazao ko je tata za panele. Samsung gleda i uci od Sharpa i LG-a.

Benchmark Shop akcija: Gigabyte R9 380X G1 Gaming po ceni od 28.990 dinara

Jedan cryptomalware napad može koštati preduzeće i do 99 hiljada dolara

10304
10305
10306
10307
10308
10309