Greška

Došlo je do greške.

Najveći tehnološki promašaji u proteklih desetak godina

11.06.2022 17:30 | 0 Hardver
Najveći tehnološki promašaji u proteklih desetak godina

Kaže se da je put do pakla popločan dobrim namerama. Tom analogijom, put do najvećih tehnoloških promašaja popločan je dobrim idejama koje publika jednostavno nije prihvatila. Dobro, ako ćemo iskreno, nisu sve baš ni dobre ideje. Hajde da vidimo koji su to najveći promašaji u svetu tehnologije od 2010. godine pa do sada koje je izdvojio portal TheNextWeb

Google Glass 

Neki kažu da je Google Glass bio daleko ispred svog vremena jer se sada pojavljuje sve više i više naočara za proširenu stvarnost. Pre 8 godina, kada se ovaj proizvod pojavio, hardver koji je mogao da prikaže AR doživljaj na jednim naočarama bio je previše spor, pa je to najverovatniji razlog zašto publika nije prihvatila ovaj uređaj. A i nikako nije izgledao kul. 

google_glass.jpg

Windows Phone 

Microsoft jednostavno nije uspeo da ozbiljnije uzdrma tržište mobilnih telefona sa svojim Windows Phone uređajima te 2010. godine. Ovaj operativni sistem potrudio se da bude drugačiji i neobičniji sa svojim “tiles” prozorima, ali korisnicima se to sve nije dopalo, pa tako sada imamo Android i iOS. 

Windows_phone.jpg

 

Fire Phone 

Amazon Fire tablet računari veoma su popularni kao jeftina opcija za sve one koji bi vesti i YouTube želeli da gledaju na nešto većem ekranu, a za to ne bi želeli da izdvoje previše novca. Ova kompanija pokušala je slično da uradi i sa mobilnim telefonom Fire Phone 2014. godine, ali u tome nije uspela. Loša baterija, loš ekran, i odsustvo funkcionalnosti na koje su se korisnici navikli osudili su ovaj uređaj na propast. 

amazonphone2.jpg

 

Google+ 

Ah, te rane Google društvene mreže. Google+ trebalo je da bude glavna konkurencija Facebook-u, ali svi znamo gde je danas Google+, a gde Facebook (mala pomoć - jedan više ne postoji). Ova društvena mreža nudila je neke zanimljive funkcionalnosti, poput poboljšane kontrole nad deljenjem informacija i detaljnijom manipulacijom fotografijama, ali je bila prekomplikovana za korišćenje i ugašena je 2018. godine. 

googleplus.jpg

 

Vine 

Ova društvena mreža imala je revolucionarnu ideju koju je kasnije u izmenjenoj formi preuzeo TikTok i napravio senzaciju. Vine je ograničavao trajanje video klipova na 6,5 sekundi, ali nešto tu jednostavno nije kliknulo kod publike pa je ova mreža ugašena 2016. 

Vine.jpg

 

LeEco 

Ova kompanija pojavila se kao jedan od prvih kineski proizvođač mobilnih telefona (pored Huawei-ja) koji je napravio veći uspeh na tržištu. Međutim, nakon neuspelih pokušaja da se kupi proizvođač televizora Vizio, kompanija jednostavno nije imala viziju i ostala je bez novca za finansiranje svojih projekata tokom 2018. godine. 

LeEco.jpg

 

Samsung Galaxy Note 7 

“You were the chosen one” vikali su Samsung entuzijasti dok mi je Note 7 eksplodirao u lice. Dramatizacija, svakako, ali ovaj uređaj poznat je po tendenciji da se zapali zbog problema sa baterijom. Šteta što su mu sve ostale karakteristike išle u prilog te 2016. godine. 

golaxy_note_7.jpg

Da li se slažete sa ovim izborom? Da li biste nešto dodali ili uklonili sa liste izbora najvećih promašaja IT industrije?


Izvor: thenextweb

AMD Radeon RX 7000 je 50% brži od RDNA 2 modela

AMD Ryzen 8000 će takođe imati brza i štedljiva jezgra

10203
10205
10206
10207
10208
10209