Greška

Došlo je do greške.

Najveća imena na tržištu virtuelne realnosti udružila snage

09.12.2016 08:59 | 2 Biznis IT
Najveća imena na tržištu virtuelne realnosti udružila snage

Najveća imena u industriji virtuelne realnosti udružila su snage kako bi kreirali Global Virtual Reality Association sa ciljem unapređenja VR platforme. Ova neprofitna koalicija je trenutno sastavljena od sledećih članova: Google, Facebook Oculus, HTC Vive, Acer Starbreeze, Samsung i Sony. Ovo su gotovo svi igrači na tržištu virtuelne realnosti koji u ovom trenutku imaju značajnu ulogu. Treba naravno reći i da Microsoft ima svoje VR planove, ali da njihov uređaj virtuelne realnosti nije još uvek objavljen.

"Cilj Globalnog udruženja virtuelne realnosti je promovisanje odgovornog razvoja i usvajanje VR-a globalno. Članovi asocijacije će razviti i podeliti najbolju praksu, sprovesti istraživanja i sakupiti međunarodnu VR zajednicu kako tehnologija napreduje", stoji na sajtu organizacije. U osnovi, cilj svega je da kompanije žele da uspostave standarde za razvoj virtuelne realnosti. To je sve za sada, jer ne postoje informacije o konkretnom projektu.

JDI najavio displej specifično namenjen za VR

Izvor: TheNextWeb

Adam K Član postova: 1388
Iako mi je drago zbog ovoga smatram da je ovo iznuđeni potez jer usvajanje VR uređaja ide sporije nego što su očekivali zbog visoke cene i (ne)dostupnosti sadržaja.

Asus sprema telefon iz srednjeg segmenta, sa Snapdragon 625 čipom i 4GB RAM-a

Denuvo uklonjen iz igre DOOM nakon što je igra krekovana

10604
10605
10606
10607
10608
10609