Greška

Došlo je do greške.

Najveća funkcija za Android 12 bi trebalo da bude laka nadogradnja na Android 13

12.02.2021 16:02 | 0 Software/Web
Najveća funkcija za Android 12 bi trebalo da bude laka nadogradnja na Android 13


Google se prethodnih godina u velikoj meri fokusirao na ažuriranja, kada je u pitanju Android platforma. Kompanija je išla ka tome da ažuriranja načini lakšim za podršku od strane proizvođača telefona.

Dve najveće inicijative na ovom polju su Projects Treble i Mainline, koji su dizajnirani da budu modularniji i pojednostave proces ažuriranja Androida. Jasan dokaz ovih napora kompanije Google je Android 11, koji je zabeležio najbrže prihvatanje među svim verzijama operativnog sistema do sada.

Ukoliko se pogledaju dve poslednje verzije Androida, dani radikalnih izmena korisničkog interfejsa su iza nas, a ovo je zamenjeno praktičnim elementima dizajna kao što su privatnost i mogućnosti korišćenja. Očekuje se da će Android 12 podići lestvicu na novi nivo kada je u pitanju dugoročna softverska podrška, što će olakšati tranziciju na Android 13.

 

Pogledajte još: Imamo prvi uvid u Android 12 redizajn, stiže ove godine


Android 12 će verovatno biti "najlakša" godišnja verzija Androida koja će Google-ovim partnerima biti dostupna za nadogradnju, a Android 13 će verovatno biti još jednostavniji.

Ostaje da se vidi na koji način će Google uspeti da implementira svoje napore u tome da buduća Android ažuriranja više ne budu velika tačka razlikovanja između brendova. Kako sve više proizvođača učestvuje u Google-ovim zvaničnim developer preview-ima, jasno je da je pritisak na kompanijama da zadovolje potrebe korisnika i podrže svoje proizvode na zadovoljavajući način.

Izvor: AndroidPolice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Pojavile su se specifikacije i cene za Samsung Galaxy A52 4G

Xiaomi Mi 11 Ultra se pojavio u videu uživo, sa sekundardnim ekranom i 120x zumiranjem

10504
10505
10506
10507
10508
10509