Najnoviji gejming telefon je ZTE Nubia Red Magic

ZTE Nubia Red Magic je najnoviji gejming telefon na tržištu, koji će se uskoro naći u prodaji

Kada je Razer krajem prošle godine objavio svoj Razer Phone, namenjen gejmerima, sigurno je bilo dosta onih koji su se pitali da li je tržište dovoljno razvijeno i da li na njemu ima potrebe za gejming telefonom. Ipak, ovo nije sprečilo i druge kompanije da nastave stopama Razera, a ovo uključuje Xiaomi, Asus i sada kompaniju ZTE.Ranije su se pojavile informacije da ZTE planira da objavi gejming telefon u okviru svog Nubia brenda, što se i desilo. Nubia Red Magic stiže sa prošlogodišnjim Snapdragon 835 čipsetom, umesto ovogodišnjeg SD845 modela. Naravno, za Snapdragon 835 čipset se nikako ne može reći da je spor, mada iz perspektive marketinga biće problematično za ZTE da forsira prošlogodišnju tehnologiju u moru naprednijih telefona.

Kada su ostale specifikacije u pitanju, imamo opcije sa 6GB ili 8GB RAM-a, 64GB ili 128GB skladišnog prostora i 6-inčni FHD+ displej (2160 x 1080p) sa 18:9 odnosom stranica. Još jedna čudna odluka kineske kompanije jeste izbor HD+ ekrana, a ne neke više rezolucije. Verovatno je razlog ovoga zadržavanje nižih troškova proizvodnje i krajnje cene telefona. Na poleđini se nalazi 24MP kamera, a s prednje strane je 8MP senzor.ZTE Nubia Red Magic ima 3800mAh bateriju, specifični Gameboost taster koji omogućava “performance” mod, a telefon će od 26. aprila biti dostupan na Indiegogo stranicama, po početnoj ceni od 399 dolara.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi