Greška

Došlo je do greške.

Najnovije Sony PlayStation 5 glasine sugerišu AMD Radeon Navi i Rizen tehnologiju, 2TB SSD?

05.07.2019 16:12 | 2 Games
Najnovije Sony PlayStation 5 glasine sugerišu AMD Radeon Navi i Rizen tehnologiju, 2TB SSD?


Kompanija Sony je već otkrila dosta toga o svojoj predstojećoj konzoli PlayStation 5, više od godinu dana prije zvanične objave. U aprilskom intervjuu, Sony je otkrio da će PS5 imati 7nm AMD Ryzen 3000 procesor, zajedno sa 7nm Radeon Navi GPU-om. Takođe smo bili upoznati sa činjenicom da će se za skladištenje igara koristiti ultrabrzi SSD.

Sada, sveže procurele informacije sugerišu još specifičnije informacije o hardveru koji će se nalaziti unutar PS5 konzole. Navedene informacije je potrebno uzeti sa dozom rezerve, iako nije nemoguće da se ovi navodi i obistine.

Za početak, tvrdi se da će konzola imato Ryzen 3000 procesor sa osam jezgara i 16 threadova, koji radi na 3.2GHz. Radeon Navi-zasnovani GPU navodno imao ukupno 72 CU (navodno u dual-36 Compute Unit sistemu), 64 shadera po CU, takt brzine od 1.55GHz i 16GB ili 24GB GDDR6 memorije. Nakon svega rečenog, imamo oko 14.2 TFLOPS računskih performansi iz ovog GPU-a, koji podržava hardverski ray tracing.

 

Pogledajte još: Sony PlayStation 5 bi mogao ponuditi 4K 120Hz gejming


Kada je u pitanju SSD, istaknuto je da će sistemi dolaziti sa 2TB od starta, što bi trebalo da bude relativno dobra količina skladišta za mnoge igrače. Sony je ranije izjavio da još nismo videli nijedan SSD iz potrošačkog segmenta koji nudi performanse koje ima PS5, tako da je sasvim moguće da konzola može da koristi PCIe 4.0 interfejs.

Sony je već potvrdio da će konzola podržavati 120Hz izlaz za 4K za igre, a postoji i podrška za 8K rezoluciju, što će verovatno biti rezervisano za video / streaming, a ne za igranje.

Izvor: HotHardware

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

AngryChainsaw Neregistrovan korisnik
Uz sve ovo, a verovatno će biti 24Gb RAM, jer 16Gb RAM izgleda sasvim dovoljno danas, ali ne zaboravimo da PS5 izlazi za godinu i po dana i da će njegov vek biti više od 7 godina, onda 24Gb RAM i 2Tb SSD uz moguću dogradnju SSD memorije sa bar jednim ili dva slota viška, ili pak mogućnost externog SSD, - på na sve ovo dodamo GPU koja će raditi na tri takta do 2.00Ghz uz 10 (a možda i koji tera više) teraflopsa, plus Ray Tracing i revolucionarni DS5 sa Touchscreen-om uz brojne dodatke, audio chipset, kao i vodeno hlađenje - sasvim je očekivana cena od 800$ kod nas dok će u ostalim zemljama kid ove pretpostavke cene biti 700$, jer svi znamo da su kod nas u radnji konzole skuplje no igde.
A nova, next gen konzola se sasvim sigurno ne kupuje ni na kojem drugom mestu izuzev regularne games radnje ili nekog od maloprodajnih distributera... p.s. Ja i dalje ne znam zašto su cene konzola toliko skuplje kod nas nego u svim ostalim zemljama (XboxOneX i dalje je iznad 700$, a naša zemlja, gle čuda, nije podržana ni od SonyPlaystation-a ni od Microsoft Xbox-a, tako da bih bio srdačno zahvalan i večiti dužnik onome ko bi mi to objasnio...

Firefox će ponuditi internet bez reklama ali uz pretplatu

Sony WF-1000XM3 su bežične slušalice sa aktivnom izolacijom spoljašnje buke

10404
10405
10406
10407
10408
10409