Najmanji telefon na svetu skupio dovoljno sredstava na Kickstarteru

Kreatori Zanco tiny t1 telefona tvrde da je ovo zvanično najmanji mobilni telefon na svetu

Kreatori Zanco tiny t1 telefona tvrde da je ovo zvanično najmanji mobilni telefon na svetu. U pitanju je potpuno funkcionalni, deminutivni telefon, koji je trenutno u procesu skupljanja sredstava na Kickstarteru. Sudeći po rezultatima, telefon je prilično popularan kod zajednice.Kompanija Clubit New Media Limited, koja stoji iza projekta, je uspešno skupila preko 140.000 dolara, što je preko četiri puta više od originalnog cilja, a ostaje još 18 dana za prikupljanje novca.
zanco2.jpgZanco tiny t1 je za one kojima je potreban kompaktan i lagan telefon za bekap ili povremeno korišćenje, a može da obavlja pozive i šalje poruke. Telefon ima dimenzije od 46,7mm (dužina), 21mm (širina) i 12mm (debljina). Težina mu je 13 grama.Uređaj naravno opravdano koristi nano-SIM slot, a ima potpuno funkcionalan osvetljeni 0-9*# pad za pozivanje, direkcioni pad, mini tastere i tastere za odgovaranje na pozive i prekidanje veze. Tu je i 12,5mm OLED ekran za menije i poruke.

Zanco tiny t1 može da uskladišti 300 telefonskih brojeva, zapamti 50 poslednjih poziva i uskladišti poslednjih 50 SMS poruka. Telefon ima samo 2G podršku, 32MB RAM-a i 32MP ROM. Baterija je kapaciteta 200mAh, što je dovoljno za tri dana u standby modu, odnosno 180 minuta razgovora.Izvor: Kickstarter

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi