Greška

Došlo je do greške.

Najbrže prodavana PC igra ikada je ekspanzija za World of Warcraft

08.12.2020 19:46 | 0 Games
Najbrže prodavana PC igra ikada je ekspanzija za World of Warcraft


Blizzard je objavio da je World of Warcraft: Shadowlands, ekspanzija za 16 godina stari MMO naslov, trenutno najbrže prodavana PC igra svih vremena.

Gejmeri su kupili oko 3,7 miliona kopija na globalnom nivou samo tokom prvog dana njene dostupnosti, prevazišavši tako 3,5 miliona kupljenih Diablo III kopija (takođe Blizzardova igra).

Developer je istakao da je World of Warcraft doživeo renesansu pre objave ekspanzije. Onlajn RPG naslov je zabeležio najveći broj pretplaćenih igrača u mesecima pre i odmah nakon objave u poređenju sa bilo kojim drugim periodom u prethodnoj deceniji. Kompanija ističe da se ukupno vreme koje igrači provode u igri dupliralo u odnosu na isti period 2019. godine.

 

Pogledajte još: World Of Warcraft: Shadowlands ekspanzija u prodaji od 23. novembra


Naravno, potrebno je istaći da se Blizzard fokusira na igre koje se plaćaju. Total War Saga: Troy giveaway je zabeležio 7,5 miliona igrača koji su preuzeli kopiju igre u periodu od 24 sata. Takođe, Blizzardova druga ekspanzija za WoW - Cataclysm je blizu, sa 3,3 miliona prodatih kopija tokom 2010. godine.

U svakom slučaju, mora se odati priznanje Blizzardu i fanovima World of Warcraft franšize, koji su ponovo uspeli da ožive naslov i učine ga relevantnim. World of Warcraft je jedna od najpopularnijih igara u bilo kom žanru i bilo kojoj kategoriji već neko vreme, ali je poslednjih godina malo posustao. Ostaje sada da se vidi da li će se uspeh sa Shadowlands ekspanzijom održati ili će on biti kratkog daha.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Kompaniji MSI ukradene GeForce RTX 3090 grafičke karte u vrednosti od oko 336.000 dolara

Galaxy S21 sertifikovan sa podrškom za 9W obrnuto bežično punjenje

10404
10405
10406
10407
10408
10409