Greška

Došlo je do greške.

Najbitnije objave sa Facebookove F8 konferencije za developere (video)

02.05.2018 17:22 | 0 Software/Web
Najbitnije objave sa Facebookove F8 konferencije za developere (video)


Facebookov ključni govor, tokom ovogodišnje F8 konferencije za developere, stiže u nezgodno vreme nakon Cambridge Analytica skandala sa curenjem podataka. Mark Zakerberg je dao sve od sebe kako bi developere zainteresovao da nastave da kreiraju za popularnu platformu. Kako bi se ovo postiglo, Facebook je predstavio nekoliko noviteta koji stižu u kompanijinu liniju proizvoda i usluga, uključujući glavnu Facebook aplikaciju, Instagram, WhatsApp i Oculus.


Facebook Dating
Facebook je već kombinacija nekoliko onlajn servisa (Facebook Marketplace za trgovinu, Stories za vesti i drugo), a kompanija sada ulazi i na polje servisa za zabavljanje/upoznavanje. Facebook će uskoro predstaviti funkciju za upoznavanje, koja će korisnicima omogućiti da pretražuju potencijalne srodne duše u okviru grupa ili događaja za koje su zainteresovani. Funkcija će omogućiti slanje poruka korišćenjem samo imena i započinjanje razgovora van glavne Facebook ili Messenger aplikacije. Facebook nije objavio kada će objaviti pomenutu funkciju.

facebookdating.jpg

Oculus Go
Samostalna virtuelna kaciga, od 199 dolara, je sada dostupna za kupovinu. Novi Oculus Go podržava društvena iskustva kao što su Watch Party, multiplejer igre i emisije uživo kao što su koncerti i pozorište. Korisnici dobijaju i Oculus TV hub za streaming sadržaja sa ESPN, Netflix, Showtime i drugih servisa.

Prerađeni Messenger
Facebook je već ranije priznao da je pretrpao Messenger nakon što je servis odvojio od glavne Facebook aplikacije, a sada izgleda da kompanija pojednostavljuje servis, bar kada je izgled u pitanju. Ukupan redizajn je fokusiran na to da se funkcije i izgled načine jasnijim i bržim, a nagovešten je i dolazeći tamni mod.

facebookmessenger.jpg

Instagram Stories poboljšanja
Najveći deo ažuriranja za Instagram stiže u sektoru najpopularnije funkcije servisa: Stories. Korisnici će uskoro moći da koriste AR filtere za lice od strane brendova i uticajnih korisnika. Postojaće i više eksternih integracija kada se uploaduje neka priča. Instagram takođe nastavlja transformaciju u pravu messenger aplikaciju, sa dodatkom novih funkcija za video pozivanje i grupne konferencije.

facebookinstagram.jpg

WhatsApp noviteti
Nakon što se zahvalio suosnivaču Whats Appa Janu Koumu, koji je nedavno objavio odlazak iz kompanije, Mark Zakerberg je podelio nekoliko priča o uticaju WhatsAppa širom sveta. Kompanija je otkrila da 450 miliona korisnika na dnevnom nivou deli svoje priče preko WhatsApp Stories funkcije. Pored ovoga, preko WhatsAppa se svakog dana pošalje 65 milijardi poruka. Iako ne dobija osveženje kakvo će imati Messenger, WhatsApp ipak dobija neke dodatke kao što su video pozivi i stikeri. Takođe, spremaju se i funkcije namenjene poslovnim korisnicima.

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

Instagram dobio nove funkcije: video pozivanje, AR kamera efekte, ažuriranu Explore stranicu

Samsung Galaxy A6 i A6+ ozvaničeni uz Infinity Display, Android Oreo

10504
10505
10506
10507
10508
10509