Najavljeni VAIO Z i VAIO Z Canvas laptopovi

VAIO Z i VAIO Z Canvas su novi modeli kompanije VAIO, a istovremeno su prvi laptopovi koje je kompanija samostalno dizajnirala od kada ju je Sony prodao.

Prošle godine Sony je objavio da prodaje svoj VAIO brend investicionoj firmi Japan Industrial Partners, koja je odlučila da nastavi da prodaje laptopove pod ovim brendom. VAIO je sada najavio dva nova uređaja. VAIO Z i VAIO Z Canvas su novi modeli kompanije VAIO, a istovremeno su prvi modeli koje je kompanija samostalno dizajnirala od kada ju je Sony prodao.VAIO Z je kompanijin flagship ultrabook, sa kućištem od aluminijuma i ugljeničnih vlakana. Laptop dolazi sa Core i5 i Core i7 procesorima. Tu su i 8GB/16GB RAM, 13-inčni 2560 × 1440p displej. Ono što uređaj čini zanimljivim, jeste mogućnost preklapanja i korišćenja u tablet modu. Cena VAIO Z modela će biti oko 1600 dolara, a imaće bateriju koja traje impresivnih 15,5 sati. Drugi model je VAIO Z Canvas, koji je 12.1-inčni uređaj sa Core i7 procesorom. Ovaj uređaj deluje više kao tablet i dolazi sa tastaturom koja se može odvajati, ali i sa digitalnom stylus olovkom.
VAIOZCanvas.jpg
VAIO Z i VAIO Z Canvas su najavljeni u Japanu, a za sada nije poznato da li će uređaji biti dostupni na globalnom tržištu.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi