Greška

Došlo je do greške.

Najavljeni rimejkovi za Max Payne 1 i 2

08.04.2022 09:15 | 0 Games
Najavljeni rimejkovi za Max Payne 1 i 2

 

Prva dva dela video igre Max Payne su legendarne. Retko se dogodi da prvenac jednog razvojong studija odmah stekne kultni status, ali Max Payne je video igra koja je imala tu privilegiju. Jednostavno, sve je kod igrača kliknulo.

Prvi deo ove video igre kombinovao je prenaglašenu noar detektivsku priču sa naizgled mirnom atmosferom Njujorka prekrivenog snegom. Uz to, bio je tu i neobičan način pripovedanja između misija kroz stripske panele. Na kraju, ko može da zaboravi glas naslovnog junaka, kome je glas pozajmio Džef Mekafri, a lice Sem Lejk, dok izgovara filozofske rečenice grubim glasom čoveka koji je izgubio sve i kome je ostala samo osveta.

A o revolucionarnom gejmpleju ne vredi trošiti reči. Svako ko bi po prvi put video mešavinu pucačke mehanike iz trećeg lica i usporavanja vremena pritiskom na desni klik ili space odmah bi izgovorio “Au čoveče, Matrix”. A i bila je to baš mešavina Matrix “bullet time” efekta i pucanja koja je dala, do tada, neviđeno zabavnu i efektnu kombinaciju za uništavanje neprijatelja između vas i osvete.

Drugi deo je nastavio tamo gde je prvi stao, sa jednako prenaglašenom pričom, unapređenim gejmplejom, ali i jednom novom romansom u vidu Mone Saks. Poboljšana grafika, nikad mračniji Njujork, raznovrsnije misije, i isti “bullet time” efekat samo su dodatno začini kombinaciju koja je od starta bila dobitna. Ko bi mogao više da traži od jedne video igre.

 

Najava nikad dosta: Najavljen novi Tomb Raider koji će doći u Unreal Engine 5 tehnologijiNakon toga, radnja se u trećem delu preselila na ulice Sao Paola, kroz “flashback” deonice koje su nas vraćale u mračni Njujork. Umesto kompanije Remedy, prava je otkupila kompanija Rockstar Games dok je video igru razvila kompanija Rockstar Studios. Treći deo generalno važi za najslabiji u serijalu, iako je daleko od loše video igre.

Zbog svega ovoga i veoma raduje činjenica da se radi na rimejku ova dva fantastična naslova. Kompanija Remedy, tvorci prva dve Max Payne video igre, sklopila je dogovor sa kompanijom Rockstar Games da može da otpočne rad na rimejku ove dve video igre, javlja PC Gamer.

Remedy je skoro publici predstavio remaster odlične igre Alan Wake, pa bi sve trebalo da bude u najboljem redu i sa Max Payne duom ukoliko je suditi po poslu koji su odradili na toj video igri. U ovom trenutku, nije poznat najavljeni datum izlaska ove dve video igre, ali nadamo se da nikuda neće žuriti i da će verno preneti duh originala u novo ruho. Takođe, bilo bi sjajno kada bi i Sem Lejk i Džef Mekafri ponovili svoje role, jer teško je zamisliti Max Payne bez njih dvojice.

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google utvrdio nova pravila Play prodavnice, određeno koje aplikacije mogu da instaliraju druge aplikacije

Google omogućava pretragu kombinacijom slike i teksta

10404
10405
10406
10407
10408
10409