Greška

Došlo je do greške.

Najavljeni Intel 10nm Ice Lake CPU-ovi desete generacije

28.05.2019 17:28 | 0 Hardver
Najavljeni Intel 10nm Ice Lake CPU-ovi desete generacije


Intel je danas, tokom Computexa, najavio svoju desetu generaciju mobilnih Core procesora, kodnog imena Ice Lake. Kreirani su za ultrabookove i konvertibilne uređaje, a definitivno potvrđuju da Intel preskače devetu generaciju nakon što je ponudio dve generacije osme U serije čipova.

Novi 10nm Ice Lake CPU stižu u varijantama od Core i3 do Core i7 modela, imaju do četiri jezgra i do osam threadova (slično prethodnoj generaciji). Maksimalna turbo frekvencija CPU-ova je do 4.1GHz, odnosno do 1.1GHz za GPU. Kreirani su u 10nm Sunny Cove arhitekturi.

Kada je grafička podrška u pitanju, procesori koriste Iris Plus umesto Intel UHD Graphics serije. Gen11 grafika obećava duplo bolje performanse, uz otključavanje varijabilne stope senčenja.

 

Pogledajte još: Intel Core i9-9900KS CPU može da postigne 5GHz sa svih osam jezgara!


Intel nije najavio konkretne modele iz Ice lake serije, a nije ni potvrdio da i dalje nose naziv U-series, niti njihov TDP. Ne znamo da li su u pitanju 28W čipovi, kao poslednja generacija Iris Plus U serije, ili 15W kao druga U serija, ili nešto potpuno drugačije.

Intel konačno integriše Thunderbolt 3 u SoC, a ovi čipovi će imati podršku za Wi-Fi 6. Intelovi Core procesori desete generacije su trenutno u procesu proizvodnje, a u laptopovima se očekuju tokom praznične sezone.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Dell objavio XPS 15 sa OLED ekranom i osmojezgarnim procesorom devete generacije

Asus predstavio svoju Zenbook Duo familiju laptopova sa dva ekrana

10203
10205
10206
10207
10208
10209