Greška

Došlo je do greške.

Na sertifikacionim sajtovima pojavio se i OnePlus 10R Lite sa MediaTek Dimensity 8100 čipsetom

27.04.2022 10:12 | 0 Mobile
Na sertifikacionim sajtovima pojavio se i OnePlus 10R Lite sa MediaTek Dimensity 8100 čipsetom

 

Prema najnovijim nezvaničnim navodima koji se tiču kompanije OnePlus, nakon objavljivanja OnePlus Ace mobilnog uređaja koji će se na nekim tržištima pojaviti pod imenom OnePlus 10R, sada se aktivno radi i na njegovom jeftinijem parnjaku, dakle OnePlus Ace/10R Lite mobilnom telefonu.

Dakle, OnePlus je rešio da dodatno proširi svoju gamu mobilnih telefona, ovog puta sa pristupačnijim modelom koji se oslanja na arhitekturu jednog solidnog mobilnog uređaja srednje kategorije. Pa, da vidimo šta bi nam to ovaj uređaj, prema još uvek nepotvrđenim informacijama sa portala GSM Arena, mogao doneti.

Za početak, tu je jedan sasvim sposoban, a i više od toga, mobilni čipset kompanije MediaTek – Dimensity 8100. Znači, ne Max varijanta kao kod skupljeg modela, već osnova verzija ovog mobilnog procesora. Pored toga, tu bi trebalo da se nađe i 8GB ili 12GB radne memorije, kao i opcija za 128GB ili 256GB prostora za skladištenje podataka. Sve to obezbeđuje baterija kapaciteta 4.890mAh koja podržava brzo žično punjenje od 65W. Prema čipsetu i bateriji, ovaj model je pozicioniran tačno između OnePlus Nord 2 CE Lite i OnePlus Ace mobilnih telefona.

Ekran na ovom mobilnom telefonu najverovatnije će biti IPS tipa. Trebalo bi da ima dijagonalu od 6.59 inča kao i FHD+ rezoluciju od 1080 x 2412 piksela. Za sada još uvek nema informacija da li će ovaj uređaj podržavati visoki stepen osvežavanja ekrana od 90Hz ili 120Hz.

 

op10r.jpgŠto se tiče kamera na ovom mobilnom telefonu, trebalo bi da ih bude tri na zadnjoj strani uređaja, kao i prednja “punch hole” kamera rezolucije 16MP. Glavni senzor bi trebalo da bude rezolucije 64MP, a tu su još i ultraširokougaona kamera od 8MP, kao i dodatni senzor rezolucije 2MP.

Sa fotografija još možemo da zaključimo da je tu i senzor otiska prsta koji je smešten u taster za paljenje uređaja, što je odlika koja je postala skoro pa standardna za sve mobilne uređaje kompanije OnePlus.

A što se tiče samog izgleda ovog uređaja, on je takođe standardan za ovu generaciju OnePlus telefona, ovaj put sa uniformnom zadnjom stranom i velikim kockastim kućištem za kamera koji se iz tela telefona izdiže uz glatke linije. Za kraj, ovaj telefon trebalo bi da bude dostupan u sivoj i plavoj varijanti. Kada će se pojaviti? Uskoro, ali za sada još uvek nije poznato kada.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Android 13 Beta 1 dostupna za podržane Pixel uređaje

Počinje sa radom nova sekcija za bezbednost podataka na Google Play Store

10104
10105
10106
10107
10108
10109