Greška

Došlo je do greške.

MWC 2018: Asus predstavio tri telefona iz Zenfone 5 serije

27.02.2018 22:59 | 9 Mobile
MWC 2018: Asus predstavio tri telefona iz Zenfone 5 serije


Kompanija Asus je predstavila tri nova telefona iz Zenfone 5 serije: premijum Zenfone 5Z, te Zenfone 5 i Zenfone 5 Lite iz srednjeg segmenta.

Sva tri telefona karakteriše dugački displej, sa minimalnim okvirom oko ekrana. Zenfone 5Z i Zenfone 5 modeli su implementirali izrez u vrhu ekrana, koji sadrži selfi kamere, senzore i slušalicu. Na poleđini je vidljiva završna obrada od brušenog metala sa odsjajem, a pažnju privlači senzor otiska prsta. Zenfone 5 Lite nema pomenutu završnu obradu.

Kada su displeji u pitanju, Zenfone 5Z i Zenfone 5 imaju 6.2-inčni IPS ekran sa 19:9 odnosom stranica. Rezolucija je FHD+ (2280 x 1080p). Zenfone 5 Lite je nešto manji, sa 6-inčnim IPS ekranom, 18:9 odnosa i FHD+ rezolucijom od 2160 x 1080 piksela. Displeji implementiraju Blue light filter koji smanjuje zamaranje oka, kao i Auto Color Temperature koji automatski kalibriše boje na ekranu u zavisnoti od okruženja.

Zenfone 5Z je premijum model u ponudi i stiže sa novim Snapdragon 845 čipsetom i tri različite opcije kada je memorija u pitanju: 4GB RAM + 64GB skladište, 6GB RAM-a + 128GB skladište i 8GB RAM-a i 256GB skladište. Zenfone 5 je model iz srednjeg segmenta, sa Snapdragon 636 čipsetom, 64GB interne memorije za skladištenje podataka i opcijama sa 4GB ili 6GB RAM-a. Na kraju, Zenfone 5 Lite pokreće Snapdragon 630 čipset i ima 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora.

asus2_176.jpg

Kada su kamere u pitanju, sva tri modela imaju drugačije sisteme i svi su zanimjivi. Zenfone 5Z i Zenfone 5 imaju sistem sa dve kamere na poleđini: primarni senzor od 12MP ima otvor blende od F1.8, a Asus insistira da je sposoban za odlične fotografije u mraku. Tu je i sekundarni senzor od 8MP, sa širokougaonim objektivom od 120 stepeni. S prednje strane se nalazi 8MP kamera. Zenfone 5 Lite ima četiri kamere - dve na poleđini i dve s prednje strane. Obe strane imaju regularne i širokougaone objektive. Glavna kamera na poleđini ima 16MP senzor, dok je prednja kamera od 20MP.

Veštačka inteligencija (AI) je postao novi trend na telefonima, pa se ni Asusovi modeli ne razlikuju. Asus Zenfone 5 familija ima veliki broj automatizovanih funkcija, za koje Asus kaže da su AI-pokretane. Na primer, Auto mod kamere će izabrati najbolje scene od 16 predefinisanih, za trenutne potrebe i uslove fotografisanja. Tu je AI Photo Learning funkcija koja uči način na koji korisnik obrađuje fotografije i primenjuje podešavanja za koja smatra da će se svideti korisniku. Prisutan je i AI Boost koji poboljšava performanse telefona. Na kraju, tu je i opcija pametnog punjenja koja će održavati bateriju telefona u najboljem stanju tokom čitavog perioda punjenja.

asus3_31.jpg

Zenfone 5Z i Zenfone 5 stižu sa stereo zvučnicima, koji u teoriji donose impresivan zvuk. Kada je korisnički interfejs u pitanju, tu je ZenUI 5 koji je najčistiji koji je Asus ikada imao. Neće biti duplih aplikacija, a Asus će kao podrazumevane koristiti Google Chrome, Gmail, Gboard i Google Messenger. Jedine eksterne aplikacije, koje su ubačene, su Facebook i Instagram. Naravno, animirani emotikoni ne preskaču ni ovu seriju telefona, a u Asusovom slučaju nose naziv ZenMoji. Opcija otključavanja telefona preko skeniranja lica je takođe tu i podržavaju je sva tri nova modela.

Asusova Zenfone 5 familija se na tržištu očekuje tokom naredna četiri meseca (Zenfone 5 Lite u martu, Zenfone 5 u aprilu i premijum Zenfone 5Z u junu). Cena je poznata samo za ZenFone 5Z, koji bi trebalo da košta 480 evra za najslabiji model.

Sve vesti sa ovogodišnjeg MWC 2018 sajma možete pratiti na Benchmark sajtu, kao i na našim stranicama na društvenim mrežama. Obavezno se pretplatite i na Benchmark YouTube kanal, spremamo zanimljive izveštaje i video priloge iz Barselone.

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

MWC uživo: Predstavljen LG V30s

Vip: Kakva je komunikacija biznis korisnika u Srbiji?

10104
10105
10106
10107
10108
10109