Greška

Došlo je do greške.

MSI tvrdi da će DDR5 memorija biti za 50-60% skuplja nego DDR4 po objavi

21.10.2021 18:38 | 0 Hardver
MSI tvrdi da će DDR5 memorija biti za 50-60% skuplja nego DDR4 po objavi


Uskoro se na tržištu očekuje veliki broj DDR5 modela memorija, kako se približava objava Intel Alder Lake-S platforme. Kako je uvek slučaj sa novim proizvodima, njihove cene po objavi su uvek značajno veće u odnosu na standardne cene. Isto će biti i za DDR5.

Prema navodima kompanije MSI, DDR5 će biti značajno skuplji nego što je to bio DDR4 po objavi. Razlog je to što DDR5 stiže sa nekim zanimljivim tehnologijama, kao što su PMIC i ODECC (on-die Error Correction Code), što memoriju čini skupljom za proizvodnju. Sve to će značiti da će DDR5 imati za 50-60% višu cenu u odnosu na ono što je DDR4 imao po objavi.

 

Pogledajte još: GALAX je objavio DDR5 memoriju zanimljivog dizajna


Tradicionalno, nova memorija je uvek imala za 30 do 40 procenata višu cenu u odnosu na prethodnu generaciju. Za DDR5 to je malo više, jer su tu dodatne komponente koje povećavaju cenu. Uobičajeno je potrebno oko dve godine da nova memorija dostigne cenu svog prethodnika, a isto se očekuje i za DDR5 memorijske module.

Zanimljivo je da MSI u svoju računicu ne uključuje globalnu nestašicu čipova, što bi dodatno moglo uticati na povećanje cene DDR5 DRAM-a.

MSI je istakao da će ponuditi odličnu DDR5 podršku na svojim matičnim pločama, jer kompanija blisko sarađuje sa svim većim proizvođačima memorije. Sa novom Memory Boost tehnologijom, MSI tvrdi da ostvaruje maksimalne frekvencije i kompatibilnost sa svim najvećim imenima na tržištu.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Predstavljena dva Redmi Smart TV X 2022 modela

ElevenEs dobija finansijska sredstva i podršku od strane EIT InnoEnergy za izgradnju fabrike baterija

10203
10205
10206
10207
10208
10209