Greška

Došlo je do greške.

MSI nudi SSD uređaje za PlayStation 5

04.04.2022 12:13 | 0 Hardver
MSI nudi SSD uređaje za PlayStation 5

 

Kompanija MSI predstavila je novu liniju SSD uređaja pod nazivom SPATIUM M480 PCIe 4.0 NVMe M.2 PLAY. Ova linija SSD uređaja ima hladnjak koji je posebno dizajniran kako bi se upotrebljavao unutar PlayStation 5 konzola.

Prošle godine, kompanija MSI predstavila je svoj flagship SSD uređaj pod nazivom SPATIMU M480 PCIe 4.0NVMe M.2 HS. Međutim, ovaj SSD nije imao napredni hladnjak kao najnoviji model, što je nije činilo idealnim za upotrebljavanje unutar PlayStation 5 konzole.

Kako je poznato, PlayStation 5 konzole veoma su zahtevne po pitanju specifikacija kompatibilnih SSD uređaja, a sve u cilju očuvanja veoma brzog učitavanj video igara i deonica unutar njih. Ne samo da se zahtevaju veoma visoke brzine upisa i čitanja podataka, već SSD uređaji moraju ponuditi napredno rešenej za rashlađivanje prilikom rada. Kompanija MSI proizvela je ovaj SSD sa ciljem da ispuni zahteve kompanije Sony i korisnicima ponudi još jednu alternativu za proširivanje njihovog skladišnog prostora.

 

spatium.jpgSPATIUM M480 izrađen je upotrebom kvalitetne 3D NAND flash memorije koja omogućava brzine čitanja podataka od 7000 MB/s, kao i brzinu upisa podataka od 6800 MB/s. Uz pomoć tehnologija za DRAM cache i SLC cache, ovi SSD uređaji takođe nude iscrpne sposobnosti za ispravljanje grešaka prilikom upisa ili čitanja podataka kroz LPDC EED i E2E funkcionalnosti.

Ovaj uređaj korisnicima će biti dostupan u kapacitetima od 500GB, 1TB, 2TB, i 4TB, što bi svakako trebalo da bude dovoljno za čak i najveće gejming entuzijaste, piše Expreview.

Dalje, prema navodima kompanije MSI, dvostruki aluminijumski hladnjak ugrađen na ovaj SSD uređaj nudi unapređenu disipaciju toplote, što osigurava dobre karakteristike i pod maksimalnim opeterećenjem. Iako kompatibilian sa PlayStation 5 konzolom, ovaj SSD moguće je koristiti i na računarima, kao i na drugim platformama koje zahtevaju uređaje za skladištenje podataka sa velikim brzinama upisa i čitanja. Na korisnicima kojima je da odaberu SSD koji pruža sve ono što je njima potrebno.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Primećene i OnePlus Nord Buds slušalice, stižu uskoro

Samsung uz kupovinu određenih modela pametnih telefona poklanja Galaxy Watch4

10203
10205
10206
10207
10208
10209