Greška

Došlo je do greške.

MSI najavljuje ogromni 55-inčni OLED monitor za igre

08.11.2021 12:07 | 0 Multimedija
MSI najavljuje ogromni 55-inčni OLED monitor za igre

 

Prvi ekran koji je MSI nagovestio, ima zakrivljeni mini-LED ekran sa brzinom osvežavanja od 165 Hz koji obećava odličnu reprodukciju boja zahvaljujući brojnim tehnologijama. Drugi ekran je masivni 55-inčni OLED monitor namenjen igračima konzola.

Zakrivljeni monitor, nazvan MSI MEG Artimis 341, predstavlja prvi u industriji sa svojom oštrom zakrivljenošću u kombinaciji sa mini-LED pozadinskim osvetljenjem. Zadovoljava zahteve VESA Display HDR 1000, podržava najmanje HDR10 sadržaj visokog dinamičkog opsega i postiže osvetljenost od najmanje 1.000 nita pri vrhunskoj osvetljenosti.

MEG Artimis 341 ima ekran od 34 inča sa matičnom rezolucijom od 3440 x 1440 i odnosom širine i visine 21:9. Tehnologija korišćena u njenom stvaranju omogućava proizvodnju širokog spektra boja i visokokvalitetnu sliku. Poseduje kombinaciju Optronics adaptivne mini-LED tehnologije, lokalnog zatamnjivanja punog niza (FALD) zasnovanog na mini-LED pozadinskom osvetljenju i MSI-jevih premium filmova sa kvantnim tačkama.

Gore navedene specifikacije svakako bi trebalo da doprinesu fantastičnom iskustvu gledanja. Monitor će verovatno pružiti visoke kontraste, duboku crnu boju i visoku osvetljenost. Superiorne slike ne bi trebalo da budu na štetu igranja, pošto MSI MEG Artimis takođe ima brzinu osvežavanja od 165 Hz i vreme odziva od 1 milisekunde. Ekran takođe ima prilično oštru krivinu luka od 1000R i središnju krivinu od 800R.

MSI nije otkrio dodatne detalje o svom novom zakrivljenom displeju, kao što je da li će se okretati ili imati podesivo postolje.

 

Ne propustite: Pojavile su se informacije o prvim MSI Intel Z690 matičnim pločama

MSI ima još jednog keca u rukavu koji je takođe usmeren na igrače - iako se čini da je ovaj usmeren na igranje na konzolama, a ne na PC. MSI MEG 551U OLED je predstojeći 55-inčni OLED monitor kompanije za sektor igara. Sa veoma velikim i širokim ekranom, obećava visok kvalitet slike za one koji uživaju u igrama na ogromnim ekranima.

Oba ova ekrana su usmerena na premium sektor. Čini se da zakrivljeni model kombinuje sve što većina korisnika želi da vidi na jednom od najboljih monitora za igre — fantastičan kvalitet slike i visoke stope osvežavanja. Ova kombinacija ga čini pogodnim i za brze strelce i za impresivne RPG igre.

Cene ovih novih monitora još nisu objavljene, ali je jasno da verovatno nisu jeftini. MSI je nagovestio da će oba biti dostupna za prodaju negde 2022. godine.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Snapdragon 898: Nova velika grejalica

Bivši zaposleni u Samsungu kaže da će se svi modeli Galaxy S22 isporučivati sa Snapdragon čipom globalno

10304
10305
10306
10307
10308
10309