Greška

Došlo je do greške.

Mozilla objavila paket sigurnosnih poboljšanja za svoje proizvode

05.06.2019 13:50 | 0 Software/Web
Mozilla objavila paket sigurnosnih poboljšanja za svoje proizvode


Mozilla je objavila nekoliko poboljšanja koja su fokusirana na privatnost i sigurnost Firefox paketa proizvoda, počevši od Firefox pregledača. Od danas, novi korisnici će imati novu funkciju, pod nazivom "enhanced tracking protection" (poboljšana zaštita od praćenja), koja je podrazumevano uključena. To znači da će poznati eksterni kolačići za praćenje biti podrazumevano blokirani.

Postojeći korisnici će ovu opciju dobiti u narednim mesecima, a trenutno mogu da je uključe ručno. Funkciju je moguće pokrenuti iz podešavanja za blokiranje sadržaja, izborom "Custom" opcije i potom obeležavanja "Cookies" polja.

firefox2_5.jpg


Za one koji su zabrinuti za svoju privatnost, ima još dobrih vesti. Facebook Container ekstenzija je dobila ažuriranje. Funkcija koja blokira Facebookovo praćenje korisnika na drugim sajtovima, sa ažuriranjem će blokirati društvenu mrežu ukoliko pokuša da korisnika prati na sajtovima koji koriste karakteristike za deljenje preko društvenih mreža (Like, Share, Follow i drugo).

Objavljeno je i da Firefox Lockbox sada nosi naziv Firefox Lockwise. Pored toga što je dostupan za iPhone, iPad i Android, servis je sada dostupan i kao ekstenzija za desktop verziju Firefoxa.

Na kraju, objavljena su poboljšanja za Firefox Monitor, koji sada ima kontrolnu tablu koja korisnicima omogućava upravljanje sa više e-mail adresa preko jedne stranice.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Specifikacije Samsung Galaxy Xcover 4S telefona

Samsung Galaxy S10 i S10+ zvanično dostupni u Cardinal Red varijanti

10504
10505
10506
10507
10508
10509