Greška

Došlo je do greške.

Mozilla objavila Firefox Reality, pregledač kreiran za VR uređaje

19.09.2018 13:24 | 2 Software/Web
Mozilla objavila Firefox Reality, pregledač kreiran za VR uređaje


Firefox je jedan od najpopularnijih pregledača interneta, ali kompanija Mozilla uvek traži načina da se istakne. Najnoviji kompanijin projekat je Firefox Reality, novi browser koji je objavljen danas, a namenjen je platformama virtuelne realnosti, koje uključuju Oculus, Daydream i Viveport. Planovi za objavu ovakvog pregledača datiraju još iz aprila, a korisnici sada mogu da uživaju u stabilnoj verziji.

Firefox Reality je kreiran od temelja za virtuelnu realnost, a tim koji ga je kreirao je uložio dosta u to da korisničko iskustvo deluje prirodno i intuitivno na VR uređajima. Na primer, umesto da u pretragu kucate adresu, možete koristiti glas kako biste otišli tamo gde želite u okviru browsera. Naravno, unos teksta je i dalje dostupan, ali izgovaranje komandi je ponekad više prirodniji način interakcije u VR okruženju.


Mozilla takođe želi da korisnicima pomogne da lakše otkrivaju sadržaj, a Firefox Reality će služiti da bude most između 2D i imerzivnog VR sadržaja. Početna stranica pregledača će prikazivati popularni i onaj sadržaj koji je u trendu, a korisnici će moći da pronađu više unikatna iskustva kreirana za virtuelnu realnost.

 

Pogledajte još: Mozilla objavila Firefox 62 sa izmenama interfejsa i poboljšanim renderovanjem na Windowsu


Ova verzija Firefoxa je kreirana na istom Quantum endžinu, koji je stigao na druge platforme ranije tokom godine, što bi trebalo da obezbedi veoma dobre performanse. Mozillina posvećenost očuvanju privatnosti korisnika takođe je implementirana i u Firefox Reality.

Neke funkcije i dalje nedostaju, pa u prvoj verziji nije moguće koristiti bookmarkovanje, pregled videa od 369 stepeni i neke druge funkcije. Ipak, ovo će biti dostupno u budućim ažuriranjima koja će biti redovna.

Firefox Reality je moguće preuzeti ovde ukoliko imate Oculus uređaj, i ovde za Daydream platformu.

Izvor: Neowin

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Chrome OS redizajn donosi novi izgled i podršku za Linux aplikacije

Predstavljen Tesla Smartphone 9.2, optimizovan spoj elegancije i moderne tehnologije

10504
10505
10506
10507
10508
10509