Greška

Došlo je do greške.

Mozilla objavila Firefox 62 sa izmenama interfejsa i poboljšanim renderovanjem na Windowsu

06.09.2018 12:40 | 0 Software/Web
Mozilla objavila Firefox 62 sa izmenama interfejsa i poboljšanim renderovanjem na Windowsu


Mozilla je objavila Firefox 62 verziju svog pregledača za desktop i Android. Sa ovom verzijom, Mozilla donosi osveženi korisnički interfejs za nove tab stranice, kao i nekoliko dijaloga poput onih za dodavanje ili izmenu bookmarka. Tu su poboljšanja performansi za ubrzan browsing i neka poboljšanja sigurnosti.

Prva izmena, koju će korisnici primetiti, je osvežena nova tab stranica. Sa Firefox 62 verzijom, korisnici mogu da prikazuju do četiri reda top sajtova, Pocket priče i glavne događaje. Još jedna UI izmena, koja je primetna, jeste meni gde se lako može menjati prateća zaštita.

Kada su performanse u pitanju, Windows korisnici će dobiti poboljšano renderovanje grafike bez akcelerisanog hardvera uz korišćenje Parallel-Off-Main-Thread Painting. Pored ovoga, tu je i podrška za CSS Shapes, koja omogućava bogatije izlaze za veb stranice, kao i CSS Variable Fonts podrška za lepšu tipografiju.


Pogledajte još: Firefox će uskoro podrazumevano blokirati ad trackere i skripte za rudarenje kriptovaluta


U domenu poboljšane sigurnosti, Adobe Flash sada radi u sigurnijem modu na macOS-u, dok korisnici koji se diskonektuju sa Synca imaju opciju da izbrišu svoje Firefox profilne podatke, uključujući bookmarke, lozinke, istoriju, kolačiće i podatke sajtova sa desktopa.

Kako biste koristili novi Firefox, potrebno je da sačekate da se browser sam ažurira ili da to uradite ručno preko softvera sa Firefox sajta. Linux korisnici će dobiti ažuriranje od svog vendora za distribuciju koja se koristi. Kompletan listing izmena za Firefox 62.0 je dostupan ovde.

Izvor: Neowin

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Ovo su moguće cene dolazećih iPhone Xs, iPhone Xs Max i 6.1 telefona

Apple Watch Series 4 će imati ekran više rezolucije od prethodnika

10504
10505
10506
10507
10508
10509