Greška

Došlo je do greške.

Mozilla najavljuje sopstveno VPN rešenje

19.06.2020 10:23 | 0 Software/Web
Mozilla najavljuje sopstveno VPN rešenje


Mozilla je objavila da kompanijin dolazeći plaćeni VPN (virtual private network) servis izlazi iz faze beta testiranja tokom narednih nekoliko nedelja. Proizvod će zvanično nositi naziv Mozilla VPN, odbacujući prvobitni Firefox Private Network VPN brend.

Firefox Private Network servis je prvo predstavljen u septembru prošle godine, kao ekstenzija za browser i deo Mozilla Test Pilot programa za korisnike u SAD. Potom je, ranije ove godine, dostupnost aplikacije proširena na Android, Windows i Chrome OS platforme.

Mozilla ističe da je preko ovog projekta potvrdila neke hipoteze i identifikovala je bitne prioritete za budućnost. Na primer, preko 70% beta testera ističe da im VPN pomaže da se osećaju osnaženo, sigurno i nezavisno kada su onlajn. Pored toga, 83 procenta beta testera je istaklo da je VPN lak za korišćenje.

 

Pogledajte još: Mozilla je spremna da ukloni FTP podršku iz Firefoxa


Mozilla VPN će biti dostupan za Windows, Android i iOS, po ceni od pet dolara mesečno, tokom limitiranog perioda kada postane zvanični proizvod. Servis će prvo biti dostupan u SAD, ali će se proširiti na druge regije kasnije tokom godine. Očekuje se objava servisa i za macOS platformu u budućnosti.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Watch Revolve će uskoro biti dostupan globalno

Pogledajte novi gejmplej demo za Baldur's Gate 3 (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509