Greška

Došlo je do greške.

Mozilla je spremna da ukloni FTP podršku iz Firefoxa

20.03.2020 19:29 | 0 Software/Web
Mozilla je spremna da ukloni FTP podršku iz Firefoxa


Mozilla više neće nuditi podršku za FTP protokol u budućim verzijama svog Firefox veb pregledača, prema navodima jednog od softverskih inženjera kompanije.

Nakon što prestane podrška za protokol, korisnici više neće biti u prilici da preuzimaju fajlove preko FTP-a ili da pregledaju sadržaj FTP linkova i fajlova u okviru Firefoxa.

"Ovo činimo zbog sigurnosnih razloga. FTP je nesiguran protokol i ne postoji razlog da on bude preferirani izbor u odnosu na HTTPS za preuzimanje resursa. Takođe, deo FTP koda je veoma star, nesiguran je i težak za održavanje, a takođe smo u prošlosti u njemu pronašli veliki broj bagova", istakao je Michal Novotny iz Mozille.

 

Pogledajte još: Mozilla omogućava svoj Firefox VPN servis na Androidu


Prema navodima inženjera, Firefox 77 (koji je trenutno planiran za jun) će biti prva verzija koja će odbaciti podršku za FTP protokol. Za one koji insistiraju na nastavku korišćenja ovog bagovitog protokola, postojaće opcija uključivanja/isključivanja u about:config stranici.

Firefox planira da do početka 2021. godine ukloni sve prateće kodove za FTP podršku, nakon čega je više neće biti moguće ponovo osposobiti.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

HMD Connect SIM omogućava roaming podataka u 120 zemalja

Nova SanDisk microSD kartica nudi 13 godina konstantnog korišćenja

10504
10505
10506
10507
10508
10509