Greška

Došlo je do greške.

Mozilla će podrazumevano utišati video klipove koji se automatski puštaju u Firefoxu

05.02.2019 15:00 | 0 Software/Web
Mozilla će podrazumevano utišati video klipove koji se automatski puštaju u Firefoxu


Mozilla je objavila da će kompanijin Firefox pregledač početi da podrazumevano blokira video i zvuk koji se automatski puštaju na sajtovima, a ovo će biti implementirano narednog meseca. Funkcija će biti dostupna u Firefox 66 verziji za desktop i ažuriranju za Android, a oba će biti dostupna 19. marta.

Prema navodima Mozille, dolazeće ažuriranje će sprečavati zvuk i video da se reprodukuju bez odobrenja korisnika. To znači da će korisnik morati da pritisne "play" taster ili slično kako bi omogućio sadržaju da se pokrene.

mozilla.jpg


Korisnici će moći da isključe bloker za sajtove na kojima im ne smeta da imaju sadržaj koji se automatski reprodukuje. Postojaće ikonica, koja se pojavljuje u URL-u i ukazuje na to da je sadržaj blokiran. Klikom na ikonicu otvara se meni koji će omogućiti korisnicima da menjaju podešavanja. Firefox će takođe odobriti video autoplay na sajtovima kojima je korisnik dozvolio pristup kameri i mikrofonu.

Mozilla već neko vreme radi na opcijama za blokiranje sadržaja koji se automatski pušta, a slične korake su preduzeli i Google Chrome, Microsoft Edge i Apple Safari pregledači.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Nubia Red Magic Mars je na vrhu AnTuTu liste najbržih Android telefona

Capcom razmatra ideju Resident Evil 3 rimejka

10504
10505
10506
10507
10508
10509