Greška

Došlo je do greške.

Mozilla je objavila Firefox 93, sa podrškom za AVIF format fotografija

06.10.2021 12:00 | 0 Software/Web
Mozilla je objavila Firefox 93, sa podrškom za AVIF format fotografija


Mozilla je ažurirala svoj Firefox veb pregledač na verziju 93, a novo ažuriranje donosi veliki broj novih funkcija, poboljšava performanse i sigurnost, kao i kompatibilnost na vebu.

Jedna od najvećih karakteristika ovog ažuriranja jeste uključivanje podrške za AVIF format fotografija, koji će nuditi značajnu uštedu protoka u poređenju sa postojećim formatima fotografija.

Na polju sigurnosti Firefox 93 implementira SmartBlock 3.0, a ova funkcija pokušava da blokira eksterne trackere koji korisnika prate po vebu, a da pri tome ne ruši veb stranice.

 

Pogledajte još: Firefox sada nudi sopstvenu opciju sugerisanih veb linkova


Kada su u pitanju performanse, Windows korisnici sa kritično niskom sistemskom memorijom će primetiti da Firefox rasterećuje tabove zasnovano na njihovom posldnjem vremenu pristupa. Kada korisnik odluču da ponovo poseti ovaj tab, on će se automatski učitati. Na ovaj način smanjuje se rušenje Firefoxa prouzrokovano nedostatkom memorije.

Ostala poboljšanja uključuju podršku za popunjavanje formulara u Firefox PDF pregledaču, a macOS korisnici se ohrabruju da završe svoju instalaciju ukoliko su je pokrenuli sa .dmg, kako ne bi izgubili podatke.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Telegram je dobio više od 70 miliona korisnika tokom jednog dana, nakon rušenja Facebooka

Corsair najavljuje predstojeće Vengeance DDR5 memorijske module

10504
10505
10506
10507
10508
10509