Greška

Došlo je do greške.

Možda je Windows 10X otkazan, ali stiže Windows 10 “Sun Valley”

17.05.2021 15:50 | 0 Software/Web
Možda je Windows 10X otkazan, ali stiže Windows 10 “Sun Valley”

 

Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Microsoft-a, otkazan je projekat novog Windows 10X operativnog sistema ali su zato sve snage preusmerene na postojeći Windows 10 i njegova suštinska poboljšanja, a što se naročito odnosi na sledeće veliko ažuriranje pod nazivom “Sun Valley”. 

Svakim danom se pojavljuje sve više dokaza o tome kako Microsoft ubrzano radi na ugradnji poboljšanja grafičkog interfejsa sledećeg bitnog kumulativnog ažuriranja “Sun Valley” verzije. Zapravo novo grafičko okruženje koje je bilo razvijano za Windows 10X će biti prebačeno na sledeću verziju ažuriranja regularne “desetke”.

 

Pogledajte još: Microsoft je Windows 10X, navodno, pustio niz vodu

Ovog puta se to desilo sa Action Center opcijom. Ilustracije govore u prilog činjenici da je kontekstualni meni dobio “floating” dizajn. Dakle, možete konačno da skrolujete stranicu dok meni ostaje u vašem vidnom polju. Neke od eksperimentalnih opcija su se pojavile u samom jezgru Windows 10 sistema, gde pomoću programa WindowsShellExperienceHost.exe možete aktivirati neke od funkcja koje su bile dostupne isključivo u Windows 10X verziji. Ove opcije još uvek nisu dostupne korisnicima, čak ni onima u “test” programu. Samo oni koji su upoznati sa programiranjem u Visual Studio alatu, mogu uključiti i podešavati dotične opcije. Takođe, iskačući meni prozori su dobili zaobljene ivice.

Još puno toga se očekuje dolaskom novo-ažurirane Windows 10 “Sun Valley” verzije OS-a koja bi korisnicima trebala da postane dostupna tokom druge polovine tekuće godine...

Izvor: Cnbeta

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Najavljen Sharp AQuos R6 sa ekranom od 240Hz i ogromnim Leica senzorom od 1 inča!

Samsung Galaxy Tab S7 FE (ranije poznat kao S7 Lite) pojavio se na Google Play konzoli

10504
10505
10506
10507
10508
10509