Greška

Došlo je do greške.

Motorola patentirala inovativno rešenje za displeje sklopivih telefona

18.06.2018 12:02 | 0 Mobile
Motorola patentirala inovativno rešenje za displeje sklopivih telefona


Novi trend u industriji telefona će izgleda biti sklopivi/savitljivi modeli, a tržišna trka na ovom polju je tek počela. Proizvođači telefona masovno traže načine i mogućnoisti da razviju izdržljiv fleksibilni displej. OLED displeji su veoam fleksibilni, međutim kod ovog tipa ima i nedostataka jer se javljaju oštećenja kada se fleksibilni OLED-i često savijaju.

Pročitajte još: Misteriozna Motorola XT1920 bi mogla biti još jedan Android Go telefon

Pored ovoga, ukoliko je sklopivi telefon predugačak prepolovljen (u svojoj sklopljenoj formi) mogu se pojaviti i polu-permanentne deformacije. Kako bi sprečila ove deformacije, kompanija Motorola je patentirala "Metod za povraćaj permanentnog stanja na savitljivim displejima". Patent je odobren 14. juna 2018. godine.

 

moto2_37.jpg


Motorolin sklopivi telefon se sastoji od šarke, sa integrisanim senzorom temperature i termalnim elementima. Toplotni elementi mogu da povećaju temperaturu displeja oko šarke, kako bi sprečili efekt polu-permanentne deformacije. Dinamički proces zagrevanja startuje samo kada se displej nalazi u poziciji kada je potpuno otvoren i kada je ekran neaktivan.

Kompletno rešenje patenta, za one koji su zainteresovani, je dostupno ovde.

Izvor: LetsGoDigital

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD EPYC 'Rome' CPU glasine: do 64 jezgra, 128 threada, stiže 2019. godine

Apple implementira novi Intelov modem kako bi smanjio zavisnost od Qualcomma

10104
10105
10106
10107
10108
10109