Greška

Došlo je do greške.

Motorola pokazala svoj telefon sa ekranom koji se povećava na dugme

18.10.2022 08:59 | 0 Mobile
Motorola pokazala svoj telefon sa ekranom koji se povećava na dugme

Na Lenovo Tech World 2022 događaju, Motorola je predstavila svoje viđenje telefona sa takozvanim „rolajućim ekranima“. Jednim pritiskom dugmeta, ekran se može povećati ili smanjiti, a da stvar bude bolja, aktivna pozadina je prilagođena tako da se cela slika pomera u procesu, prenosi CNET.

Kratka video demonstracija nam daje samo uvid u prednji deo uređaja, a čini se da se ekran obavija oko telefona, savijajući se od donje ivice. Barem kada su u pitanju prototipovi, čini se da je ovaj koncept sa one dobre, operativne strane, jer se na ekranu mogu videti ikonice baterije i signala. Pokretni ekran je fleksibilni OLED panel, veličine 6,5 inča, a u kompaktnoj formi dijagonala iznosi „nešto više od“ 4 inča.

moto_rollo.gif

Motorola u ovom trenutku ne daje više detalja o tome. Nejasno je da li će ovakav model ikada stići na tržište, a fleksibilnih koncept uređaja za sada ima dosta, samo je pitanje koji model će biti široko prihvaćen i koji će imati upotrebnu vrednost. TCL je kompanija koja je rano počela sa konceptima na ovom polju, prikazujući različite modele, ali nijedan od njih se nije pokazao kao održiv komercijalni proizvod. Ruku na srce, LG-jev koncept telefona sa pokretnim (rolajućim) ekranom je možda bio i najbliži tržištu, ali... s obzirom na to da LG mobilna divizija ne postoji, suludo je pričati o tome šta bi bilo, kad bi bilo.

Rast tržišta uređaja sa savitljivim ekranima

Samsung je lider u industriji kada su u pitanju sklopivi telefoni, sa 62% globalnog tržišnog udela sklopivih telefona, dok je Huawei drugi sa 16%, prema Counterpoint Research izveštaju. Isti izveštaj takođe sugeriše da se očekuje da će tržište sklopivih telefona porasti za 73% u 2022. godini, što ukazuje na to da se potrošači mogu lakše odlučivati da kupe telefone sa ekranima koji se mogu savijati, preklapati i na kraju urolati.

Xiaomi redefiniše klasu - Redmi Buds 4 Pro bežične bubice (video)

Netflix najavio prenos profila sa naloga na nalog

10104
10105
10106
10107
10108
10109