Greška

Došlo je do greške.

Motorola odložila promociju Razr 2022 i X30 Pro zakazanu za danas

02.08.2022 16:16 | 0 Mobile
Motorola odložila promociju Razr 2022 i X30 Pro zakazanu za danas

Pre samo nekoliko dana predstavili smo vam nove podatke o eksternom displeju na novom Motorola Razr mobilnom telefonu na kome možete čak i da se igrate i očekivali nove informacije koje je trebalo da se pojave na događaju kompanije Motorola zakazanom upravo za danas, 2. avgust 2022 godine. Međutim, kako prenosi portal GSMArena, ovaj događaj otkazan je u poslednjem trenutku. 

Otkazan događaj 

U bukvalno poslednjem trenutku kompanija Motorola rešila je da otkaže svoj dugonajavljivani događaj u Kini na kom je trebalo da predstavi dve nove perjanice svoje ponude – Motorola Razr 2022 i X30 Pro. Složićete se da je ovo vrlo neuobičajen tok događaja, pogotovu kada su u pitanju ovako ozbiljne firme poput Motorole. 

Zvanična izjavi generalnog menadžera kompanije Motorola, Čena Džina, glasi: “Veoma nam je žao zbog ovakvog razvoja događaja i želimo da se zahvalimo vašoj entuzijastičnoj podršci iskazanoj pred predstavljanje novih Motorola proizvoda. Ukoliko želite da dobijete nove informacije o našim predstojećim uređajima, možete nastaviti da pratite našu zvaničnu internet prezentaciju”. Ništa konkretno nije rečeno, dok o potencijalnim razlozima samo možemo da nagađamo. 

Ova dva telefona veoma su bitna za kompaniju Motorola, što je očigledno uzimajući u obzir medijsku pompu koja se polako podizala pred zvaničan događaj na kom je trebalo da najzad saznamo koje to karakteristike krase Razr 2022 i X30 Pro. Prema trenutnim špekulacijama, poznato je da će oba telefona pokretati Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 procesor, dok se na X30 Pro očekuje kamera rezolucije impresivnih 200 MP. 

Koji je razlog? 

Ukoliko smo već primorani da pretpostavljamo o razlozima za otkazivanje prezentacije Motorola Razr 2022 i X30 Pro telefona, moramo se dotaći trenutno veoma škakljive zvanične posete Predsedavajućeg nad Predstavničkim domom Sjedinjenih Američkih Država, Nensi Pelosi, Tajvanu. Naime, situacija između Kine i Tajvana zategnuta je već godinama, a kineski zvaničnici snažno su se protivili ovakvoj političkoj poseti od strane jednog visokog zvaničnika SAD-a. 

Peking ovo smatra otvorenom provokacijom zapadnog moćnika, jer Kina Tajvan posmatra kao “de facto” sopstvenu teritoriju, pa se smatra kako su SAD ugrozile teritorijalni integritet Kine ovom posetom. Tenzije koje proističu iz ovakvog razvoja situacije mogu biti ono što je navelo Motorolu da otkaže svoj dugoočekivani događaj. Naravno, ovo za sada ostaju samo pretpostavke, jer niti jedan zvaničan razlog nije obelodanjen. U ovom trenutku još uvek nije poznato kada će se održati ovaj događaj.  

realme C30 – moderan i pristupačan sa trendi prugastim dizajnom

Spektakl bez konkurencije - Samsung S95B QD-OLED TV

10104
10105
10106
10107
10108
10109