Greška

Došlo je do greške.

Motorola je demonstrirala bežični punjač koji radi na daljini od tri metra i puni četiri telefona istovremeno

08.09.2021 18:53 | 0 Mobile
Motorola je demonstrirala bežični punjač koji radi na daljini od tri metra i puni četiri telefona istovremeno


Tokom ovogodišnjeg CES sajma, Motorola je prikazala novu tehnologiju bežičnog punjenja, koja je omogućavala da se telefoni pune na daljini od jednog metra, a mogla je da podrži dva telefona istovremeno.

Sada je kompanija demonstrirala mogućnost bežičnog punjenja na daljini do tri metra (čistog prostora između korisnika i punjača). Punjač je opremljen sa čak 1600 antena, a pokriva luk od 100 stepeni, tako da može da puni telefone čak i ako se nalaze sa strane.


Pored toga, novi punjač može da podrži četiri telefona istovremeno. Punjač čak može da podnese i neke prepreke između njega i telefona. To znači da se telefon može puniti kada se nalazi u ruci ili džepu korisnika.

Tokom proteklih godinu dana, imali smo priliku da vidimo zanimljive tehnologije različitih kompanija, kada je u pitanju punjenje telefona. Xiaomi Mi Air Charge koristi 144 antene kako bi isporučio 5W telefonu u rasponu od nekoliko metara i može da podrži dva telefona iustovremeno. Oppo Air Charging tehnologija, s druge strane, obećava 7.5W ali radi samo na daljini od 10 cm i ne podržava više uređaja istovremeno.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google u Gmail dodaje podršku za glasovne i video pozive

Kamere telefona: koliko mogu jeftini u odnosu na skupe modele? (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109