Greška

Došlo je do greške.

Motorola ima strategiju da uvede OTA punjenje baterija mobilnih telefona

13.05.2021 11:08 | 0 Mobile
Motorola ima strategiju da uvede OTA punjenje baterija mobilnih telefona

 

Iako se Motorola možda ne bori sa konkurencijom kada su u pitanju skupi premium Android telefoni, kompanija se prilično dobro snalazi na srednjem i budžetskom tržištu. Sa telefonima poput Motorola One 5G i Moto G serije, Motorola nastavlja da nudi uređaje prihvatljive za budžet koji pružaju fantastična iskustva bez probijanja troškova.

Čini se da ovaj uspeh nije ostavio Motorolu da samo sedi i čeka novi kvartal da lansira još jedan telefon, već je danas najavljeno novo partnerstvo sa kompanijom GuRu Wireless. GuRu Wireless je kompanija koja razvija rešenja za bežično napajanje za razne uređaje, uključujući proizvode za pametni dom, nosivu opremu, mobilne uređaje i još mnogo toga. Partnerstvo sa Motorolom sugeriše da bismo mogli da vidimo budući Moto uređaj sa bežičnim punjenjem Over-The-Air putem.

 

Pogledajte još: Otkrivene kamere dva nova Motorola telefona pod kodnim nazivom Berlin i Berlin NA

Ovo bi funkcionisalo tako što bi se vaš Motorola telefon nalazio u blizini neke bazne stanice, a energija bi se prenosila vazduhom, umesto da je potrebno postaviti ga na nešto poput bežične podloge za punjenje. Ovo nije prvo pominjanje ove tehnologije u razvoju, jer je Xiaomi nedavno pokazao svoju Mi Air Charge tehnologiju, omogućavajući istovremeno istovremeno bežično punjenje više uređaja.

Vraćajući se unazad u prošlost, Energous je dobio odobrenje FCC-a za sličnu tehnologiju još 2017. Međutim, iz toga nije mnogo proizašlo, ostavljajući otvorena vrata drugima da razvijaju i stvaraju nove opcije. Ako Motorola ovo uspe, to bi moglo da pomogne da se pokrene novi talas funkcionalnosti bežičnog punjenja za buduće uređaje. Mogućnost bežičnog punjenja telefona bez postavljanja na pločicu za punjenje bila bi prava stvar, koja bi donela preko potrebne promene.

Izvor: Phandroid

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Pojavile su se fotografije Samsung Galaxy F52 5G, uživo iz ruke pred objavu

Samsung Galaxy Watch 4 će navodno pokretati Wear OS, a ne Tizen

10104
10105
10106
10107
10108
10109