Greška

Došlo je do greške.

Moto Z ozvaničen - modularni karakter, debljina svega 5,19 mm

09.06.2016 23:02 | 1914 Mobile
Moto Z ozvaničen - modularni karakter, debljina svega 5,19 mm

Lenovo je danas zvanično predstavio veoma zanimljiv telefon iz svoje Moto linije, pod nazivom Moto Z. U pitanju je telefon kakav se ne viđa svaki dan, a njegova glavna odlika je Moto Mods, koji čitav koncept modularnog smartfona diže na novi nivo.

MotoMods funkcija omogućava čitav raspon snap-on modula koji se mogu doidati na Moto Z u bilo kom trenutku. Za one koji vole dobar zvuk, tu je JBL SoundBoost sa ugrađenim pojačivačem i stereo zvučnicima.

Ukoliko želite da gledate film na velikom ekranu tu je InstaShare projektor dodatak, sposoban za prikaz 70-inčne slike na pogodnoj ravnoj površini. Potreban vam je duži radni vek telefona i jača baterija? Incipio je razvio bateriju koja dodaje 22 dodatna sata radnom veku telefona, pored onoga što daje dostupna baterija od 2600mAh.

Pomenuti moduli se za telefon kače pomoću veoma jakih magneta, a nije potrebno isključivati telefon kada se moduli menjaju.

MotoZ2.jpg
Pored modula, Moto Z se odlikuje i veoma tankim profilom. Zapravo, tokom prezentacije je iskorišćen termin "najtanji svetski premijum telefon". Telefon je tanak svega 5,19 milimetara (ukoliko se izuzme ispupčenje za kameru na poleđini). Ovako tanak profil je uticao na izostavljanje 3.5mm priključka za slušalice, ali je tu 3.5mm to USB-C adapter. Telefon ima metalnu konstrukciju koja je vodootporna, a izgled uređaja se može menjati uz StyleShells.

Kada su specifikacije u pitanju, Moto Z ima 5.5-inčni QHD ekran (535 ppi), senzor otiska prsta, Snapdragon 820 čipset, 4GB RAM-a, 32GB/64GB proširive memorije. Na poleđini je smeštena 13MP kamera (1.12um piksela, OIS, laserski autofokus, 4K video podrška). S prednje strane se nalazi 5MP selfi kamera. Softverskoj podršci za telefon nije mnogo posvećeno tokom prezentacije, ali znamo da uređaj koristi Andorid 6.0.1 Marshmallow.

MotoZ3.jpg
Moto Z će u Americi biti dostupan za Verizon, kao Moto Z Droid Edition. Globalna dostupnost je planirana za septembar, a cena telefona nije objavljena.

Izvor: Phone Arena

Sve informacije u vezi sa kompanijom Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici, na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo najavio pristupačni PHAB2 telefon i PHAB2 Plus sa dve kamere

Lenovo predstavio i neuništivi, modularni Moto Z Force

10104
10105
10106
10107
10108
10109