Greška

Došlo je do greške.

Monterey je naredna verzija Apple macOS platforme

08.06.2021 11:06 | 0 Software/Web
Monterey je naredna verzija Apple macOS platforme


Apple je najavio najnoviju verziju svog MacOS operativnog sistema, a sa macOS Monterey verzijom kompanija je dodatno ispolirala i poboljšala svoju softversku platformu za Mac uređaje.

Jedna od najistaknutijih funkcija macOS Monterey-a je Universal Control, evoluirana forma Apple Continuity funkcije, koji omogućava lako korišćenje i prebacivanje tastature i miša na Mac i iPad uređajima.

Pored toga, korisnici će moći da reprodukuju sadržaj sa iPad ekrana i muziku na Apple računare, preko AirPlay funkcije. Ovo je još jedan način koji olakšava rad na više Apple uređaja i saradnju sa drugim Apple korisnicima.

mac2_4.jpg


Apple je implementirao i neka poboljšanja u Safari, kao što su skladniji tabovi, grupisanje tabova, a kompanija konačno omogućava Safari ekstenzije i za svoje mobilne platforme.

Takođe, Apple planira da automatizaciju načini lakšom za macOS Monterey korisnike, preko Shortcuts funkcije. Operativni sistem stiže sa nekoliko ugrađenih Shortcuts opcija, a korisnici će moći sami da konfigurišu svoje prečice, kao i da importuju Automator akcije.

mac3_1.jpg


Apple je developerima omogućio preview za macOS Monterey, dok će javni preview biti objavljen narednog meseca. Kao i uobičajeno, finalna objava operativnog sistema se očekuje tokom jeseni.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme C25s ozvaničen sa Helio G85 čipom

Telefon iz Honor 50 serije se pojavio na videu i fotografijama uživo

10504
10505
10506
10507
10508
10509