Greška

Došlo je do greške.

Mojang prikazao Minecraft Earth, pokretan ARKit 3 alatkom

04.06.2019 16:10 | 0 Games
Mojang prikazao Minecraft Earth, pokretan ARKit 3 alatkom


Tokom Apple WWDC konferencije smo imali priliku da vidimo veliki broj objava, a među njima su bila i neka nova iskustva za uvećanu realnost (augmented reality). Apple je najavio novu alatku, pod nazivom RealityKit, kao i novi ARKit 3 koji uključuje neka značajna poboljšanja.

Među ovim poboljšanjima, nalazi se i ono koje omogućava da se stvarne osobe smeste realistično u virtuelna okruženja. Tu je i motion capture, koji detektuje pokrete korisnika pomoću kamere i omogućava virtuelnom liku da ponavlja te pokrete ili reaguje u realnom vremenu.

mine2.jpg


Kako bi demonstrirao ova poboljšanja, Apple je pozvao Mojang tim (kreatori Minecrafta) da prikažu svoju nedavno najavljenu Minecraft Earth AR igru. Prezentacija je prikazala igrače koji zajedno sarađuju i obitavaju u istom svetu, gradeći i koristeći objekte u virtuelnom okruženju.

Demo je prikazao brojne aspekte na koje je moguće vršiti interakciju sa svetom u igri, a na sceni su prikazane Person Occlusion i Motion Capture karakteristike koje donosi ARKit 3.

mine3.jpg


Za sada još nije poznato kada će javnost biti u prilici da zvanično igra ovaj naslov, a li se za betu možete prijaviti ovde.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sertifikovan Honor 9X

Nvidia navodno radi na RTX 2070 Ti grafičkoj karti

10404
10405
10406
10407
10408
10409