Modifikovana Google tastatura sa redom sa brojevima

Za Android je moguće preuzeti druge tastature koje imaju uz slova vidljiv red sa brojevima, ali ostaje problem za one koji vole da koriste Google tastaturu.

Unošenje brojeva na tastaturi smartfona svakako nije posebno lako, obzirom da je potrebno promeniti raspored tastature, odnosno uključiti deo sa brojevima i znakovima. Istina, za Android je moguće preuzeti druge tastature koje imaju uz slova vidljiv red sa brojevima, ali ostaje problem za one koji vole da koriste Google tastaturu. Sada je i to rešeno, zahvaljujući članu XDA foruma koji se potpisuje kao medoooooo. Da bi se instalirala ova tastatura potrebno je uključiti, ukoliko već niste, mogućnost instaliranja aplikacija sa “Unknown” izvora u podešavanjima telefona (Settings, Security, Unknown sources). Ukoliko već imate instaliranu Google tastaturu, potrebno je obrisati je iz aplikacija (Settings, Apps, Google Keyboard, Uninstall), a ukoliko imate Nexus uređaj sa ovom tastaturom, potrebno je rootovati isti, kako bi se ona uklonila. Nakon toga je dovoljno instalirati tastaturu koju možete preuzeti sa ovog linka i izvršiti osnovna podešavanja nakon instalacije.
Izvor: Lifehacker

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi