Greška

Došlo je do greške.

Mobilni internet je brži od Wi-Fi konekcije u 33 zemlje, uključujući i Srbiju

26.11.2018 11:30 | 4 Mobile
Mobilni internet je brži od Wi-Fi konekcije u 33 zemlje, uključujući i Srbiju


Pretpostavka bi bila da je dobar Wi-Fi hotspot dovoljan da prevaziđe ono što nudi moderni celularni prenos podataka, ali ovo izgleda nije tako u praksi - u određenom broju zemalja Wi-Fi je problematičan.

OpenSignal je sproveo istraživanje koje pokazuje da je mobilni protok podataka u proseku brži od Wi-Fi hotspotova u 33 zemlje. Među ovim zemljama nalaze se i Srbija i Hrvatska. U brojnim slučajevima, razlika između dva sistema prenosa podataka je velika. U Australiji, Češkoj ili Omanu razlika je preko 10 Mbps. U Srbiji, ova razlika između brzina između mobilnog interneta i Wi-Fi je 3.0 Mbps.


Pogledajte još: Nokia menja direktore kako bi uspešno implementirali 5G tehnologiju mrežaIstraživanje OpenSignala pokazuje i sugeriše da korisnici i proizvođači uređaja moraju da preispitaju stav o tome da je Wi-Fi uobičajeno najbolje rešenje kada su brzine u pitanju. Iako je ovo bilo pravilo kada je tržište smartfona bilo u povoju, to više nije slučaj u LTE eri.

Takođe, Wi-Fi nije bez sopstvenih problema , kao što su prezagušene mreže. Sve ovo se dešava pred dolazak 5G tehnologije i obećavanja brzina iz gigabit klase za određene korisnike. Iako Wi-Fi ima svoju svrhu, mnogi će se pre odlučiti za celularni pristup, odnosno mobilni internet.

Izvor: OpenSignal

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Marko Neregistrovan korisnik
Pošto su monopolistički operateri fiksne i kablovske previše drski i bezobrazni po pitanju sprovođenja politike poslovanja, odlučio sam se za LTE internet od 150GB po neograničenoj brzini jer za razliku od gorepomenutih, mobilni operateri ne izmišljaju najavu raskida ugovora i sistemske greške da bi uzeli sitne pare i ponizili me kao korisnika.
calexx Član postova: 7256
Чини ми се да прича није о кућним уређајима и мрежи него о хотспотовима. Реално, они имају неки лимит и када се накачи велики број корисника, онда брзина и не може да опстане. Осим тога, мобилни телефони често имају шљ бежичну опрему.
Hm... Neregistrovan korisnik
Jel' to znači da su ruteri tj. oprema koju nam provajderi daju nekvalitetna i jako loša?
Mislim ako je protok kroz "žicu" do rutera mnogo veći (i LAN kablom do pc) ne vidim kako je to moguće drugačije objasniti osim škartom od wi-fi uredjaja...

Istraživači kreirali lažne 'master' otiske prstiju za otključavanje telefona

Logitech na kraju ipak ne kupuje Plantronics

10104
10105
10106
10107
10108
10109