Mobile World Live o prodaji Telekoma Srbija

Online medij Svetskog mobilnog kongresa donosi nam jednu zanimljivu vest koja se tiče eventualne predstojeće prodaje jedinog srpskog operatera koji se nalazi u državnom vlasništu. Naime, u tekstu se poručuje da turske kompanije, Sabanci Holding i Dogus Holding, bez ikakvog istorijata u mobilnoj industriji, pokazuju inte

Online medij Svetskog mobilnog kongresa donosi nam jednu zanimljivu vest koja se tiče eventualne predstojeće prodaje jedinog srpskog operatera koji se nalazi u državnom vlasništu. Naime, u tekstu se poručuje da turske kompanije, Sabanci Holding i Dogus Holding, bez ikakvog istorijata u mobilnoj industriji, pokazuju interes za kupovinu Telekoma Srbija. Medij se poziva naravno, na saopštenje Ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasima Ljajića. Prema Rojtersu, iako Srbija tek treba da raspiše tender za ovog operatera, prodaja je potencijalno atraktivna jer Srbija ima rastući dug i deficit. Međutim kako se navodi u tekstu, nijedna od zainteresovanih kompanija nema iskustvo u telekomunikacijama. Sabanci je na primer aktivan u bankarstvu, osiguranju, maloprodaji i proizvodnji cementa, dok sa druge strane, Dogus investira u bankarstvo, osiguranje, automobilsku industriju, građevinarstvo, medije i turizam u Turskoj. Do sada je naš operater bio povezivan sa već dokazanim igračima na polju telekomunikacija kao što je Telekom Austrija, a interesovanje je pokazivao i Karlos Slim, meksički magnat. MobileWorldLive još poručuje da je Telekom Srbija dominantna sila na mobilnom tržištu u Srbiji, kao i da naši mediji izveštavaju kako vlada pokušava da podigne cenu iznad dve milijarde dolara. 

kupovina telekom srbija

 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi