Mobile TV tehnologija demonstrirana

Bivši Crown Castle Mobile Media, a sadašnji Modeo, će ponuditi usluge mobilnog TV-a putem tehnologije zvane DVB-H. Na štandovima Motorole i Nokie na CESu se mogu videti prototipi (što je eksplicitno naglašeno) mobilnih telefona sa ovom tehnologijom. Novinari Inquirera su bili izuzetno zadovoljni kvalitetom slike i tvrde da se titl koji je i

Bivši Crown Castle Mobile Media, a sadašnji Modeo, će ponuditi usluge mobilnog TV-a putem tehnologije zvane DVB-H. Na štandovima Motorole i Nokie na CESu se mogu videti prototipi (što je eksplicitno naglašeno) mobilnih telefona sa ovom tehnologijom. Novinari Inquirera su bili izuzetno zadovoljni kvalitetom slike i tvrde da se titl koji je išao u dnu slike mogao sasvim jasno čitati. Više detalja nije iznešeno. Interesantno je bilo da Motorola nije demonstrirala nipta od preostalih mobilnih TV tehnologija poput MediaFLO, T-DMB, ili S-DMB tehnologija koje su dosta dugo najavljivane kao sledeći korak u evoluciji telekomunikacija. Sa druge strane LG je prikazao čak četiri modela telefona sa podrpkama za T-DMB i S-DMB. S-DMB je u stvari satelitska verzija DMB tehnologije i ona se plaća (DMB). Nasuprot DMB tehnologiji Mobile TV tehnologija se ne plaća. Samsung je demostrirao rad svog telefona koji podržava i S-DMB i T-DMB istovremeno, a telefon ( SPH-B4100) podržava PiP tehnologiju (picture in picture) tako da se korisnici mogu na licu mesta uveriti u kvalitet prikaza jedne odnosno druge tehnologije.

Izvor: The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi