Greška

Došlo je do greške.

MIUI 12 zvanično objavljen

27.04.2020 20:59 | 0 Software/Web
MIUI 12 zvanično objavljen


Xiaomi je danas zvanično predstavio svoj najnoviji prilagođeni korisnički interfejs za Android - MIUI 12. Interfejs je zasnovan na Androidu 10, ali implementira vizuelne izmene, sa jednostavnijim izgledom, novim animacijama, poboljšanim tamnim modom, novom aplikacijom za zdravlje i unapređenim kontrolama privatnosti.

Kada su vizuelne izmene u pitanju, Xiaomi je najveći deo MIUI interfejsa uradio u flat dizajnu. Tu su nove animacije za pokretanje i zatvaranje aplikacija, za koje Xiaomi tvrdi da su brže i fluidnije nego ranije. Dark Mode 2.0 je još jedan ključni dodatak, uz zatamnjivanje pozadine i podešavanje fonta za čitanje teksta i smanjenja zamaranja očiju.
Drugi vizuelni dodaci uključuju nove live pozadine, "always-on display" funkcija, poboljšan sistem obaveštenja sa opcijom brzog odgovaranja i navigacija gestikulacijom koja primenjuje Android 10 pristup.

Još jedna od glavnih funkcija, koje implementira MIUI 12, je poboljšano upravljanje kontrolama privatnosti. Sada je moguće pratiti ponašanje aplikacija i prikazivanje onih koje konkretno krše odobrenja. Pored toga, Xiaomi implementira novi virtuelni ID sigurnosni protokol koji sprečava da sumnjive aplikacije pristupaju važnim informacijama na uređaju.
Tu je i nova funkcija, AI Calling, koja vrši transkripciju poziva i preporučuje odgovore tokom razgovora za one sa oštećenim sluhom. Mi Health aplikacija je sada zvanično u opticaju, sa poboljšanim praćenjem aktivnosti, praćenjem spavanja i drugim funkcijama.

MIUI 12 beta testiranje je sada dostupno korisnicima u Kini, dok je stabilna objava planirana za jun. Internacionalna objava MIUI 12 interfejsa će varirati u zavisnosti od regije.

Izvor: Xiaomi

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei uz besplatnu uslugu 'Od vrata do vrata' pruža i popust na popravke telefona

Xiaomi Mi 10 Youth predstavljen sa 5x periskop kamerom, 5G podrškom

10504
10505
10506
10507
10508
10509