Mirage Solo je samostalna VR kaciga kompanije Lenovo

Lenovo je tokom CES 2018 predstavio sopstvenu samostalnu VR kacigu, koju pokreće Qualcomm Snapdragon VR platforma

Lenovo je tokom CES 2018 predstavio sopstvenu samostalnu VR kacigu, koju pokreće Qualcomm Snapdragon VR platforma. U pitanju je moćno rešenje, koje ne zahteva da se telefon ubaci u kacigu. Mirage Solo VR kaciga je kompatibilna sa Google Daydream interfejsom za VR aplikacije, jednim od najboljih rešenja za Android korisnike. Google ima veoma striktne specifikacije za svoj Daydream VR program, tako da samo najbolji VR hardver može da ga koristi.
lenovo2_39.jpgNe čudi da je Mirage Solo VR u krugu uređaja koji mogu da koriste Google Daydream. Kaciga ima Snapdragon 835 SoC, 4GB RAM-a, 64GB skladišnog prostora (+ 256GB preko microSD slota) i 4000mAh bateriju. LCD displej od 5.5 inča (2560 x 1440p) ima 75Hz osvežavanje. Kaciga radi pod Daydream operativnim sistemom.Polje pregleda iznosi 100 stepeni, a tu je i mogućnost da se po prostoriji krećete slobodno sa kacigom na glavi. Lenovo Mirage Solo VR kaciga će se na tržištu naći tokom drugog tromesečja, po ceni od 500 dolara.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi