Minuum tastatura stigla na Google Glass (video)

Nakon što se tastatura instalira na Google Glass, postoje dva metoda za unošenje teksta - preko touchpada sa strane Glassa, ili pomeranjem glave.

Činjenica je da Google Glass ne dolazi sa izvornom tastaturom za kucanje sadržaja i da se uređaj najviše oslanja na glasovne komande. Možda Google Glass i nema potrebu za tastaturom koja dolazi uz sve druge funkcije. Ipak, tu je rešenje u vidu third-party aplikacija, a pravo izbor je Minuum tastatura za Google Glass. Minuum donosi tastaturu u jednom redu, koja može da predviđa tekst. Minuum nije novajlija kada su tastature u pitanju, jer već ima u ponudi virtuelnu tastaturu za Android smartfone i tablete. Minuum je čak demonstriran i na drugim platformama, kao i Smart TV uređajima.

Nakon što se tastatura instalira na Google Glass, postoje dva metoda za unošenje teksta – preko touchpada sa strane Glassa, ili pomeranjem glave. Navodi se da korisnici neće morati mnogo da pomeraju glavu, jer se tastatura bazira na predviđanju reči.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi