Ministar finansija Finske: Microsoft nas je izdao

Microsoft-ovim programom otkaza će 1100 radnika u Finskoj dobiti otkaz. "Može se reći da smo izdani" poručio je finski ministar finansija Anti Rine za poslovni časopis Kauppalehti.

Microsoft je prošle nedelje najavio da će otpustiti 18.000 radnika, a najveći broj njih (preko 12.000) će dobiti otkaz u Nokijinom odeljenju uređaja i servisa koje je Microsoft nedavno kupio. Negde oko 1100 ovih radnika živi u Finskoj i radi u Nokijinim fabrikama, te je sve ovo dovelo do velike ljutnje tamnošnjih vlasti koji su izrazili svoje razočaranje. “Može se reći da smo izdani” poručio je finski ministar finansija Anti Rine za poslovni časopis Kauppalehti, i dodao “U vreme Nokijinog dogovora sa Microsoft-om najavljena je privrženost finskoj stručnosti. Sada izgleda da ta privrženost nije ispunjena”. Oulu je jedan od najugroženijih regiona jer Microsoft zatvara odeljenje za istraživanje i razvoj koje se nalazi tamo i koje ima 500 radnika. Grad ima 200.000 ljudi, a gradonačelnik je poručio da bi trebalo da brzo nađu nove poslove svima.
Izvor: Zdnet

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi