Minhen odustaje od Linuxa, Windows pobedio?

Grad Minhen je postao pionir tranzicije sa Windowsa na Linux, ali u proteklih nekoliko godina, ova odluka je izazvala neke kontroverze na lokalnom nivou

Grad Minhen je postao pionir tranzicije sa Windowsa na Linux, ali u proteklih nekoliko godina, ova odluka je izazvala neke kontroverze na lokalnom nivou gde su pojedini organi pritiskali za povratak nazad na Microsoft-ov softver. To bi moglo da se dogodi sledeće nedelje kada će vlasti Minhena raspravljati o preporuci administrativne i kadrovske komisije koja podstiče prelazak sa Ubuntu-baziranog LiMux softvera na Windows 10.
Kako Zdnet izveštava, krajnji cilj je da se stvori jedinstvena arhitektura bazirana na Windowsu i usvoji u svim gradskim službama do 2020. godine, što bi moglo da znači da će se svi računari koji koriste LiMux sada vratiti na Microsoft-ov operativni sistem. Lokalni izvori ipak naglašavaju da nikakva odluka o tranziciji još uvek nije doneta.
Preporuka koja je napravljena prošle godine od strane Microsoft-ovog partnera Accenture požuruje gradske vlasti da usvoje Windows 10 i Microsoft Office, ali kritičari to dovode u pitanje, jer je kompanija koja je napravila preporuku povezana sa Microsoft-om. Postoji još jedan scenario na stolu iako znatno manje verovatan, a to je da zaposleni u Mihnenu mogu da biraju između LiMuxa i Windowsa i koriste softver koji su izabrali uključujući tu i LibreOffice ili Microsoft Office.
Ana Hubner, član gradske kadrovske komisije, poručuje da Mihnen ipak neće u potpunosi odustati od LiMuxa, ali da će neki računari biti vraćeni na Windows jer to zaposleni žele.
Microsoft indirektno potvrdio da Windows 10 raste veoma sporo
Izvor: Zdnet
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi