Greška

Došlo je do greške.

Minhen odustaje od Linuxa, Windows pobedio?

13.02.2017 07:33 | 12 Software/Web
Minhen odustaje od Linuxa, Windows pobedio?

Grad Minhen je postao pionir tranzicije sa Windowsa na Linux, ali u proteklih nekoliko godina, ova odluka je izazvala neke kontroverze na lokalnom nivou gde su pojedini organi pritiskali za povratak nazad na Microsoft-ov softver. To bi moglo da se dogodi sledeće nedelje kada će vlasti Minhena raspravljati o preporuci administrativne i kadrovske komisije koja podstiče prelazak sa Ubuntu-baziranog LiMux softvera na Windows 10.

Kako Zdnet izveštava, krajnji cilj je da se stvori jedinstvena arhitektura bazirana na Windowsu i usvoji u svim gradskim službama do 2020. godine, što bi moglo da znači da će se svi računari koji koriste LiMux sada vratiti na Microsoft-ov operativni sistem. Lokalni izvori ipak naglašavaju da nikakva odluka o tranziciji još uvek nije doneta.

Preporuka koja je napravljena prošle godine od strane Microsoft-ovog partnera Accenture požuruje gradske vlasti da usvoje Windows 10 i Microsoft Office, ali kritičari to dovode u pitanje, jer je kompanija koja je napravila preporuku povezana sa Microsoft-om. Postoji još jedan scenario na stolu iako znatno manje verovatan, a to je da zaposleni u Mihnenu mogu da biraju između LiMuxa i Windowsa i koriste softver koji su izabrali uključujući tu i LibreOffice ili Microsoft Office.

Ana Hubner, član gradske kadrovske komisije, poručuje da Mihnen ipak neće u potpunosi odustati od LiMuxa, ali da će neki računari biti vraćeni na Windows jer to zaposleni žele.

Microsoft indirektno potvrdio da Windows 10 raste veoma sporo

Izvor: Zdnet

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi Samsung QLED televizori su prvi koji nude 100% pokrivenost boja

Intelovi procesori osme generacije i dalje u 14 nm procesu

10504
10505
10506
10507
10508
10509