Minhen: da li je odluka da se vrati na Windows bila dobra?

Jedan od glavnih razloga koji ističu zvaničnici Minhena je zabrinutost oko pouzdanosti i upotrebljivosti Linuxa. Sam gradonačelnik koristi istraživanje Microsoft-ovog partnera

Minhen je nedavno napravio veliki korak ka vraćanju na Windows, jer lokalne vlasti sada traže načina da kompletiraju tranziciju do 2020. godine kao deo plana koji je nedavno izglasan od strane gradskog veća. Jedan od glavnih razloga koji ističu zvaničnici Minhena je zabrinutost oko pouzdanosti i upotrebljivosti Linuxa. Sam gradonačelnik koristi istraživanje Microsoft-ovog partnera Accenture koji ističe glavne probleme koje je grad doživeo sa open source operativnim sistemom, uključujući tu ono što nazivaju “štampanje, gledanje i izmena dokumenata” od strane zaposlenih u raznim odeljenjima.
Međutim, iako gradski zvaničnici tvrde da je vraćanje na Windows neophodno kako bi se smanjili troškovi i rešila sva pitanja kompatibilnosti, Karl-Hajnc Šnajder šef IT odeljenja u Minhenu rekao je da tranzicija na Microsoft-ov operativni sistem nije ništa drugo do politička odluka i da ona nema ništa sa tehničkim problemima. U nedavnom intervjuu on je objasnio da su Linux i LibreOffice radili dobro na sistemima u Minhenu, i da nije bilo nužnih tehničkih razloga za vraćanje na Windows.
Da li je ovo novi Windows 10 Project NEON korisnički interfejs?
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi