Greška

Došlo je do greške.

Ming-Chi Kuo: iPhone XR će ostati popularan i tokom 2019. godine

16.10.2018 12:23 | 0 Mobile
Ming-Chi Kuo: iPhone XR će ostati popularan i tokom 2019. godine


Pre Apple događaja u septembru, tokom kojeg su predstavljeni novi iPhone XS, XS Max i XR telefoni, analitičar Ming-Chi Kuo je sugerisao da će Apple isporučiti između 75 i 80 miliona primeraka, tokom tromesečja koje se završava 31. decembra. Očekuje se da će tokom ovog tromesečja iPhone XR biti glavni model, koji će predvoditi jaku prodaju. Kuo je sada načinio reviziju svojih prvobitnih očekivanja.
 
Pred početak još snažnije potražnje za iPhone XR modelom, respektabilni analitičar sada predviđa da će biti isporučeno ukupno 83 miliona iPhone modela tokom tromesečja. Prema navodima, all-screen dizajn, poboljšana baterija i širok spektar boja iPhone XR modela će doprineti jačoj prodaji i trebalo bi da prevaziđe ono što je prošle godine postigao iPhone 8.


Pogledajte još: Apple već pojačava proizvodnju iPhone XR modela


Kada je naredna godina u pitanju, Kuo očekuje da će XR model imati pad od samo 30 procenata (iPhone 8 je sa prelaskom u novu godinu imao pad prodaje od 50% nakon praznične sezone), što je bolje i od uobičajenog pada koji telefoni ostvaruju u industriji, a koji iznosi oko 40 procenata. Ovo bi trebalo da doprinese ukupnoj isporuci od oko 60 miliona iPhone-a tokom prvog tromesečja naredne godine. Preko polovine prodaje će ostvariti iPhone XR.

Pretprodaja iPhone XR modela kreće od petka, a telefon će na tržište stići 26. oktobra.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Mix 3 zvanično stiže 25. oktobra

Samsung Galaxy A9 i A7 – telefoni sa moćnim kamerama

10104
10105
10106
10107
10108
10109