Greška

Došlo je do greške.

Minecraft ima više igrača na mesečnom nivou nego Fortnite

03.10.2018 13:45 | 0 Games
Minecraft ima više igrača na mesečnom nivou nego Fortnite


Fortnite ostaje jedna od igara u industriji o kojima se najviše priča, ali to ne znači i da je najpopularnija. Tokom avgusta je Fortnite zabeležio 78,3 miliona igrača. Međutim, koliko go da je velika trenutna popularnost igre, Fortnite ipak nije najpopularniji.

Microsoft je sada potvrdio da Minecraft trenutno ima preko 91 milion aktivnih igrača, ostavljajući Fortnite u svojoj senci. Do sada, Minecraft je prodat u preko 154 miliona kopija što igru čini drugom najpopularnijom koja je ikada kreirana (na porvom mestu je Tetris). Pored ovoga. Minecraft ima preko 100 miliona registrovanih igrača u Kini, regiji gde je igra dostupna besplatno, čime se baza za preuzimanje naslova povećava na preko 250 miliona.

Popularnost Minecrafta nije se smanjila u prethodnim godinama, a tokom 2018. godine je broj aktivnih igrača je povećan za 20 miliona. Ipak, potrebno je istaći da Minecraft nije ni blizu toga da bude profitabilan kao Fortnite, jer popularni Battle Royale naslov koristi mikrotransakcije.


Pogledajte još: Minecraft: Dungeons na PC stiže naredne godine (video)


Microsoft planira da dodatno profitira na Minecraftu tako što će kreirati više spin-off igara, uz Minecraft: Story Mode i Minecraft: Dungeons kao glavne primere. Ne postoji Minecraft 2 u pripremi, a Microsoft/Mojang planiraju da nastave da objavljuju besplatan sadržaj za postojeću igru.

Naredno veće ažuriranje za Minecraft nosi naziv "Village and Pillage", a dodaće nove tipove seljaka u igru. Ažuriranje će doneti i nove životinje, poput pandi. Ovo ažuriranje se očekuje tokom 2019. godine.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook: Hakeri nisu pristupili eksternim sajtovima sa korisničkim loginovima

Sony Xperia L3 CAD renderi i video

10404
10405
10406
10407
10408
10409