Greška

Došlo je do greške.

Milenijalci najviše doprinose povećanju upotrebe sistema mobilnog plaćanja

13.03.2017 11:10 | 2 Software/Web
Milenijalci najviše doprinose povećanju upotrebe sistema mobilnog plaćanja

Apple-ov izveštaj o finansijama u prvom tromesečju pokazao je povećanje od 5000 posto u korišćenju Apple Pay sistema transakcija na godišnjem nivou. Kako Apple dobija deo od svake transakcije, to je veoma značajan podatak za kompaniju. Osim Apple Pay sistema, i drugi sistemi mobilnog plaćanja doživljavaju povećanje upotrebe.

Skot Blum potpredsednik Total Merchant Services poručuje da su milenijalci zaslužni za to (generacija ljudi rođena od ranih osamdesetih do ranih dvehiljaditih godina). Kako oni čine čak četvrtinu američke populacije, Blum predviđa da će ova generacija postaviti standarde u kojima kreditne kartice postaju zastarele, a zamenjuju ih mobilni novčanici.

Naravno, kao što je i tipičan slučaj sa novim tehnologijama, ima i onih koji bi radije koristili stare tehnologije. Na primer, u istom izveštaju se spominje da je čak 56 posto korisnika smartfona svesno da mogu da plate koristeći smartfon ali to ne čine svi. Istraživanje je otkrilo da postoje tri glavna trenda: 1. Ovaj vid plaćanja postaje mejnstrim, 2. većina potrošača koji koriste digitalno plaćanje veruje tradicionalnom provajderu kreditnih kartica prilikom odluke o tome koju karticu da koriste, i 3. milenijalci su grupa koja je ispred svih u korišćenju ove tehnologije.

Banca Intesa Wave 2 Pay intervju (Video)

Izvor: Phonearena

Komentari

0 Dodaj komentar

Quake Champions će biti F2P igra (video)

Novi vodeći Nokia model ipak uz Carl Zeiss objektiv?

10504
10505
10506
10507
10508
10509