Greška

Došlo je do greške.

Microsoftov patent bi mogao poboljšati mehanizam za Surface Pro postolje

11.03.2019 11:30 | 0 Mobile
Microsoftov patent bi mogao poboljšati mehanizam za Surface Pro postolje


Microsoftovi Surface Pro tableti iz gornjeg segmenta imaju ugrađeno postolje, koje može da izdigne ekran kako bi se omogućio bolji ugao gledanja za pregled sadržaja, ili za korišćenje uređaja kao laptopa, sa opcionim Quick Type coverom. Izgleda da Microsoft želi da poboljša mehanizam postolja. Prijava za patent, koju je objavio USPTO, otkriva neke promene u hardverskoj funkciji koja bi se mogla implementirati već u dolazeći Surface Pro 7.

Patent nosi naziv "Friction Hinge with Clutch-Based Resistance" i pokriva prilično složenu mehaniku koja će korisniku omogućiti da zatvori postolje tako što će mu za to biti potrebno manje snage nego što je potrebno za njegovo otvaranje. Pored toga, nivo otpora pri zatvaranju se može podesiti od strane korisnika. To bi trebalo da spreči slučajno otvaranje postolja, ali i da omogući da se ono i dalje lako zatvara.

surface2_10.jpg


Prijava za patent je prvobitno podneta 29. avgusta 2017 godine. Surface Pro 7 bi mogao biti predstavljen u oktobru, kada ćemo videti da li će tehnologija iz patenta biti i implementirana u dolazeći tablet.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Naredni Mac računari bi mogli pratiti zdravlje korisnika

Nvidia tvrdi da viši FPS može da dovede do boljih rezultata u igrama

10104
10105
10106
10107
10108
10109